Aizturēts Annas Lindas slepkava (16)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas policija otrdienas vakarā aizturējusi vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par Zviedrijas ārlietu ministres Annas Lindas slepkavību, vēlu otrdienas vakarā paziņoja Stokholmas apgabala policijas vadītāja Karīna Gotblada.

"Persona, kas pamatotu iemeslu dēļ tiek turēta aizdomās par ārlietu ministres Annas Lindas slepkavību, ir apcietināta un tiek nopratināta policijā," sacīja vadītāja. "Šodien mēs veiksim daudz rūpīgāku nopratināšanu nekā vakar vakarā, kad mēs tikai viņam prasījām sevi identificēt un to, vai viņš atzīsies vai ne," trešdien aģentūrai "Reuters" sacīja policijas pārstāve Stīna Veslinja. Viņa neteica, vai apcietinātais atzinis savu vainu. Aizdomās turētajam trešdien tiks nozīmēts advokāts, viņa piebilda, atsakoties sniegt kādu sīkāku informāciju. Tiesas mediķu komanda paņēmusi aizdomās turētā ģenētiskā koda jeb DNS paraugu, lai salīdzinātu ar paraugiem no slepkavības ieroča. Paraugi nosūtīti uz laboratoriju Lielbritānijā, taču analīzes var prasīt līdz sešu nedēļu laiku, aģentūrai "Reuters" sacīja Zviedrijas tiesu medicīnas augsta ranga amatpersona Tomass Johansons. Citas analīzes tiks veiktas Zviedrijā, piemēram, beisbola cepurītei, kuru, kā uzskata policija, slepkava nometa bēgšanas laikā no nozieguma vietas. Policija paziņoja, ka arestētais 35 gadus vecais vīrietis bija galvenais aizdomās turētais to apmēram 10 cilvēku vidū, kuri tika meklēti ministres slepkavības lietā. Kā jau ziņots, pagājušo trešdien kāds vīrs lielveikalā Stokholmas centrā negaidīti uzbruka Zviedrijas ārlietu ministrei, sadurot viņu krūtīs, vēderā un rokās. Annas Lindas ievainojumi sākotnēji tika uzskatīti par dzīvību neapdraudošiem, taču ārstiem vairāk nekā desmit stundu pēc uzbrukuma divās operācijās nebija izdevies apturēt iekšējo asiņošanu no ievainojuma aknās un vairākiem lielajiem asinsvadiem vēderā. Ceturtdien no rīta Anna Linda slimnīcā nomira. Civilajās drēbēs ģērbti policisti deviņos vakarā pēc vietējā laika (desmitos vakarā pēc Latvijas laika) apcietinājuši aizdomās turēto personu, kura vārds netiek atklāts, pie kāda restorāna Stokholmā. Vīrietis bijis neapbruņots un nav pretojies apcietināšanai. Mediji ziņoja, ka vīrieti identificējuši vairāki aculiecinieki, ņemot vērā videonovērošanas materiālus veikalā, kur tika sadurta ministre. Veslinja sacīja, ka aizdomās turētais pēc izskata atgādina personu, kas redzama videonovērošanas kamerās, taču lieta pret viņu vēl "nav ļoti pārliecinoša". "Pagaidām pret viņu aizdomas nav ļoti spēcīgas. Bez šī vīrieša mums ir 5 - 10 cilvēki, par kuriem joprojām interesējamies. Taču apcietinātais vīrietis bija prioritāte, jo mums bija maz laika." Policija viņu var paturēt apcietinājumā trīs dienas līdz apsūdzību izvirzīšanai vai arī līdz tiesa nolemj viņu atstāt apcietinājumā.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu