Maskavas varas iestādes tiesā iesūdzējuši jau 47 bijušie ķīlnieki. (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pret Maskavas pilsētas vadību tiesas prasības iesnieguši jau 47 cilvēki, kas cietušas Dubrovkas Teātra centra ķīlnieku krīzes laikā, kad sestdien prasības pēc kompensācijām iesniedza vēl deviņi cilvēki, aģentūrai ITAR-TASS paziņoja cietušo advokāts Igors Trunovs. Prasību kopējā summa ir sasniegusi 46,83 miljonus dolāru (27,58 miljoni latu).

Trunovs sacīja, ka jaunās prasības "iesnieguši pārsvarā bojā gājušo ķīlnieku radinieki". Viņu vidū "ir arī bērni, kas zaudējuši savus vecākus un dažādu reģionu iedzīvotāji", norādīja advokāts, piebilstot, ka sestdien Kamčatkā nomiris vēl viens no bijušajiem ķīlniekiem. Pirmās 24 iesniegtās prasības paredzēts sākt izskatīt 16.janvārī, bet nākošajā dienā vēl 14 prasības. Advokāts neizslēdza iespēju, ka visas prasības tiks apvienotas vienā procesā, jo "šāda vēlēšanās ir gan mums, gan Maskavas vadībai". Viņš sacīja, ka vēlas panākt lietas nodošanu izskatīšanai Krievijas Augstākajā tieša, kas, 1.februārī stājoties spēkā jaunajam civilprocesu procesuālās kārtības kodeksam, varēs izskatīt lietas pirmajā instancē. 26.oktobrī, specvienībām atbrīvojot čečenu teroristu sagrābtos vairāk nekā 800 ķīlniekus, dzīvību zaudēja 129 ķīlnieki, no kuriem gandrīz visi gāja bojā no specvienību lietotās gāzes. Maskavas varas iestādes prasību uzskata par nepamatotu. Agrāk amatpersonas paziņoja, ka prasības nevar pieņemt, jo tas pilsētai uzveltu vainu par nespēju novērst Teātra centra ieņemšanu. Maskavas pilsētas padome jau apsolījusi samaksāt 5000 dolārus katra upura ģimenei un 2500 dolārus katram izdzīvojušajam ķīlniekam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu