Godmanis dosies uz Briseli (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) šo pēcpusdien dosies uz Briseli, kur šonedēļ norisināsies kārtējā Eiropas Savienības (ES) Padomes sanāksme. Godmanis šovakar piedalīsies vakariņās, kuras rīko Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barozu.

Savukārt trešdien, 15.oktobrī, un ceturtdien, 16.oktobrī, premjers piedalīsies ES Padomes sanāksmē, informēja valdības vadītāja preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Eiropadomes sanāksmē piedalīsies arī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

ES valstu un valdību vadītāju kārtējās sanāksmes būtiskākās sarunu tēmas būs ekonomiskā un finanšu situācija, enerģētikas drošība, klimata un enerģijas likumdošanas pakete un Lisabonas līguma turpmākā virzība.

Pirms Eiropadomes darba sesijas trešdien, 15.oktobrī, Godmanim paredzētas vairākas daudzpusējas tikšanās - Latvijas Ministru prezidenta rīkotā Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministru tikšanās, kā arī Eiropas Liberāļu partiju līderu sanāksme un darba pusdienas. Ceturtdien, 16.oktobrī, notiks otrā Eiropadomes darba sesija, kurā plānots apstiprināt Eiropadomes secinājumu projektu.

ES Padomē kopā sanāk ES valstu un valdību vadītāji un Eiropas Komisijas priekšsēdētājs. Tā definē ES vispārējās politiskās pamatnostādnes.

ES Padomes sanāksmēs pieņemtie lēmumi ir ievērojams impulss ES vispārējo politisko pamatnostādņu noteikšanā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu