Lembergs sūdz tiesā Vācijas laikrakstu (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs iesniedzis prasību tiesā pret Vācijas laikrakstu "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ) par nepatiesas informācijas atsaukšanu, informēja Ventspils domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Prasībā Lembergs lūdz tiesu uzdot FAZ atsaukt 2005.gada 23.maija numurā rakstā "Ventspils oligarhs. Latvijas ostas pilsētas birģermeistars valda ar draudiem, naudu un solījumiem" publicēto nepatieso informāciju par Ventspils domes priekšsēdētāja darbību, publicējot atsaukumu laikrakstā, kā arī FAZ mājaslapā internetā.

Šajā rakstā Lembergs tika apvainots pašvaldības uzņēmumu novešanā līdz bankrotam un to privatizēšanā, lielāka nekustamā īpašuma nodokļa noteikšanā saviem kritizētājiem, nevērīgā attieksmē pret 2005.gada janvārī orkāna izraisīto situāciju un citiem. Tā kā nekas no iepriekš minētā, pēc Lemberga domām, neatbilst patiesībai, viņš izmantojis savas tiesības vērsties tiesā par nepatiesas informācijas atsaukšanu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu