4.maijā svētkus dienas gaitā var svinēt 11.novembra krastmalā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētku svinības 11.novembra krastmalā sāksies plkst.12 ar Saeimas svinīgās sēdes translāciju ekrānos pie skatuves, informēja pasākuma preses koordinators Arnis Marcinkēvičs.

Uz skatuves, sasaistot mūsdienīgo ar etnisko un ikdienišķo ar sakrālo, tiks veidots uzvedums, kurā apspēlēti gan notikumi, gan kopējā sabiedrības pieredze, gan izjūtas sešpadsmit gadu laikā, informēja Marcinkēvičs.

Visu dienu varēs izdzīvot Latvijas neatkarības 16 gadus, kuru laikā uz skatuves tiks vilktas paralēles ar valsti un 16 gadiem cilvēka dzīvē.

Marcinkēvičs informēja, ka uzvedums veidots četrās daļās. Pirmā daļa, kas sāksies plkst.12, būs veltīta bērniem, kurā tiks apspēlētas bērnu un valsts neatkarības dzimšana.

Dalībnieki būs Arnis Miltiņš ar grupām "Tu un es", "Knīpas un knauķi", "Dzeguzīte", Agita Kaužēna un Silvija Silava.

Otrajā daļā, kas sāksies plkst.14, tiks akcentēta pirmās patstāvīgā dzīves pieredze. Būs iespējams dzirdēt kori "Balsis", Rīgas saksofonu kvartetu "Shady Brass Q" un jauniešu pūtēju orķestri "Auseklītis".

Trešā daļa, kas sāksies plkst.16, noritēs latviešu folkloras noskaņās, kas simbolizēs laiku, kad jaunietis un valsts ir formulējusi savus mērķus. Uz skatuves uzstāsies Suitu sievas, grupas "Auļi", "Dzelzs vilks", "Dimzēns" un "Vilkači".

Ceturtajā - pēdējā - daļā, kas sāksies plkst.20, uzstāsies pazīstami izpildītāji - "Prego", "Astro''n''out", "Jenny May", "Z-Scars", "Melo-M", "Lādezers", "Menuets", "Bet bet", "Jumprava", "Pērkons" un "Autobuss debesīs".

Plkst.23 Latvijas Republikas neatkarības deklarācijas pasludināšanas 16.gadadienai veltītais uzvedums 11.novembra krastmalā beigsies ar krāšņu uguņošanu, kas ilgs četras minūtes.

Uzveduma režijas autors ir "Ideju institūts". Muzikālais virsvadītājs - Juris Vaivods.

Marcinkēvičs informēja, ka no plkst.12 līdz 17 krastmalā darbosies bērnu sektors, kurā bērniem būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijās un spēlēs.

Aktivitātes 11.novembra krastmalā tiks translētas Latvijas Televīzijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu