Emsis un Bojārs vienojās nodalīt valsts un pašvaldības kompetenci veselības nozarē (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Indulis Emsis (ZZS), veselības ministrs Rinalds Muciņš un Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP) šodien tikšanās laikā atzina nepieciešamību sagatavot kopēju medicīnas iestāžu reorganizācijas plānu, stingri nosakot valsts un pašvaldības kompetenci šajā jomā un precizējot īpašumu tiesību jautājumus.

Kā informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā, šodien tikšanās laikā tika pārrunāta valsts un pašvaldības atbildība medicīnā un iespējamās pārmaiņas, reorganizējot veselības aprūpes sistēmu. Rīgā atrodas gan valsts, gan pašvaldības medicīnas iestādes, turklāt pašvaldība investē arī valsts slimnīcās, tādēļ nepieciešams stingri nodalīt abu pušu kompetenci, lai panāktu racionālu līdzekļu izlietojumu un uzlabotu pakalpojuma kvalitāti, atzina gan valdības amatpersonas, gan Rīgas domes pārstāvis. Tikšanās dalībnieki vienojās, ka ir iespējami vairāki modeļi, kā valstij un pašvaldībai turpmāk sadarboties. Tas varētu nozīmēt līgumsabiedrību veidošanu, apvienību veidošanu, kā arī atsevišķu struktūrvienību pārcelšanu no vienas iestādes uz otru. Patlaban galvaspilsētā ir vairākas daudzprofila medicīnas iestādes un vairākām iestādēm pārklājas piedāvāto pakalpojumu klāsts, bet, racionalizējot un apvienojot šos pakalpojumus, iespējams ieekonomēt līdzekļus, tādējādi panākot uzlabojumu veselības aprūpes sistēmā, uzskata tikšanās dalībnieki. Bojārs norādīja, ka, viņaprāt, starp valsti un pašvaldībām ir jāvienojas par ģeogrāfisko plānu un māsterplānu - kuras slimnīcas paliks, kuras tiks pārvietotas uz citām telpām, reorganizētas vai celtas no jauna -, un tikai pēc tam ir jārisina īpašumu lietas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu