Bijušie ZM valsts sekretāres vietnieki kļuvuši par departamentu direktoriem (83)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušie Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāres vietnieki kļuvuši par reorganizēto departamentu direktoriem.

Bijušais valsts sekretāres vietnieks starptautiskajos jautājumos Aivars Lapiņš ir kļuvis par ZM Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departamenta direktoru, bijušais valsts sekretāres vietnieks dabas resursu jautājumos Arvīds Ozols kļuvis par Meža departamenta direktoru, bijušais valsts sekretāres vietnieks finanšu jautājumos Jānis Šnore ieņem Budžeta un finanšu departamenta direktora amatu, valsts sekretāres vietniece lauksaimniecības jautājumos Rigonda Lerhe kļuvusi par Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktori.

Valsts sekretāres vietniekam pārtikas un veterinārajos jautājumos Ingum Celmam ilgstoši ir darba nespējas lapa

Jau ziņots, ka no šā gada 1.jūlija ZM veiktas strukturālas pārmaiņas, kā rezultātā no 15 departamentiem darbu turpinās tikai deviņi - Lauksaimniecības departaments, Meža departaments, Zivsaimniecības departaments, Veterinārais un pārtikas pārstrādes departaments, Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departaments, Juridiskais departaments, Budžeta un finanšu departaments, Lauku attīstības atbalsta departaments un Tirgus un tiešā atbalsta departaments.

ZM 1.jūlijā no darba atbrīvoja 56 cilvēkus. ZM budžetu samazināja par 12,5 miljoniem latu, tajā skaitā atalgojumi tiks samazināti par 4,3 miljoniem latu, kapitālizdevumi jeb dažādi iepirkumi un remonti - par 1,1 miljonu latu, savukārt precēm un pakalpojumiem - komandējumiem, sakaru pakalpojumiem, degvielai, automašīnām - izdevumi samazināti par 7,1 miljonu latu.

Štati Zemkopības ministrijā un tās pakļautībā esošajās institūcijās tiks samazināti par 840 darba vietām, taču iespējams, ka atbrīvoto darbinieku skaits arī palielināsies. Patlaban ZM un tās pakļautības iestādēs tiek nodarbināti 5096 cilvēki.

Valsts subsīdijās lauksaimniekiem šogad plānots izmaksāt 25 680 709 latus.

Kā ziņots, ZM un tās pakļautības iestādēm 2009.gada valsts budžeta grozījumos, ko veica pagājušā gada decembrī, budžetu samazināja par 29,4 miljoniem latu.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu