Krievijā apstiprinātais SARS gadījums neradot draudus Latvijai .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijā vakar, 28.maijā, oficiāli apstiprinātais pirmais saslimšanas gadījums ar smago akūto respiratoro sindromu (SARS) Latvijai draudus nerada, jo kaimiņvalstī nav reģistrēta vietējā slimības izplatība.

Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) preses sekretāre Ieva Lasmane informēja, ka pagaidām nav iemesla Krieviju uzskatīt par valsti, kurā izplatās šī slimība, un nav iemesla ieteikt atturēties no ceļojumiem uz šo valsti. Jau ziņots, ka Krievija vakar oficiāli paziņoja par pirmo SARS saslimšanas gadījumu. Atkārtotās analīzes liecināja, ka 25 gadus vecais pacients Blagoveščenskā, kam tika konstatēti tā dēvētās Āzijas pneimonijas simptomi, tiešām inficējies ar šo slimību. To apstiprina arī slimības gaita. Blagoveščenska atrodas pie Amūras, kas Krieviju atdala no Ķīnas, kura jau ziņojusi par simtiem SARS upuru un tūkstošiem inficēto. Inficētais gadu dzīvojis pierobežas viesnīcā, kurā apmetas ķīniešu viestirgotāji un tūristi. Analīzes viņam tika izdarītas vairākkārt, bet vēl līdz 13.maijam no piecām analīzēm pozitīvas bija tikai divas. Krievijai ir 3645 kilometrus gara robeža ar Ķīnu un 3485 kilometrus gara robeža ar Mongoliju, kas arī ziņojusi par vairākiem šīs slimības gadījumiem. Ņemot vērā, ka robežu gan likumīgi, gan nelikumīgi šķērso liels skaits tirgotāju un migrantu, Krievija jau kopš vairākām nedēļām gatavojusies iespējai, ka agrāk vai vēlāk slimība tās teritorijā tiks konstatēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu