No šodienas obligāti jālieto ziemas riepas.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas Latvijā stājas spēkā Ceļu satiksmes noteikumu punkts, kas paredz obligātu ziemas riepu lietošanu transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām. Transportlīdzekļiem obligāti jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām līdz 1.martam, bet ar radžotām riepām atļauts braukt līdz 1.maijam.

Izvēloties ziemai riepas ar radzēm, jāņem vērā, ka laikā, kamēr Latvijas ceļi nav apsniguši vai apledojuši, ceļa segums, braucot ar radzēm, tiek bojāts. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) norāda: pēdējie pētījumi liecina, ka riepas bez radzēm pēc savām īpašībām neatpaliek no radžotām riepām. Kā uzsver CSDD, galvenā ziemas riepu priekšrocība ir īsāks transportlīdzekļa bremzēšanas ceļš un transportlīdzekļa stabilitāte uz ceļa. Ar ziemas riepām ir vieglāk sākt kustību, līdz ar to veidojas vienmērīgāka satiksmes plūsma. Obligāta ziemas riepu lietošana no 1.decembra līdz 1.martam noteikta arī Igaunijā. Turklāt riepām protektoru augstums nedrīkst būt mazāks par 3 milimetriem. Igaunijā radžotās riepas aizliegts izmantot laikā no 1.maija līdz 15.oktobrim. Lietuvā ziemas riepas ar radzēm aizliegts lietot laikā no 1.aprīļa līdz 1.novembrim. Pārējā laikā nekādi ierobežojumi ziemas riepām vai riepām ar radzēm autovadītājiem nav noteikti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu