Saeima atbrīvo Repši no Latvijas Bankas prezidenta amata .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima ceturtdien pēc paša vēlēšanās atbrīvoja no Latvijas Bankas prezidenta amata Einaru Repši, nosakot, ka viņš amata pienākumus beigs pildīt 21.decembrī.

Savukārt nākamajā Saeimas sēdē, 20.decembrī, deputāti jau varētu lemt par jaunā Latvijas Bankas prezidenta iecelšanu, kas stātos amatā tūliņ pēc Repšes aiziešanas. Repše no bankas prezidenta amata pirms termiņa beigām ir nolēmis atkāpties, lai pievērstos politikai un varētu veidot savu partiju "Jaunais laiks". Vairums deputātu izteica negatīvu attieksmi pret Repšes uzrakstīto atlūgumu. Tajā viņš kritizē situāciju valstī, it kā Latvijas Banka būtu pilnībā atrauta no valsts saimnieciskās dzīves, uzskata deputāti. Tika izteikta arī neapmierinātība, ka Repše neieradās uz Saeimas plenārsēdi, kurā tiek lemts par viņa atbrīvošanu. Bankas prezidents atlūgumu iesniedza 30.novembrī un tūliņ devās atvaļinājumā, kas ilgst līdz jau minētajam 21.decembrim. Repše Latvijas Banku vadīja kopš 1991.gada un viņa atkārtotajam pilnvaru termiņam vajadzēja beigties 2003.gada septembrī. Pašlaik vienīgais oficiāli izvirzītais kandidāts centrālās bankas prezidenta amatam ir Latvijas bankas viceprezidents Ilmārs Rimšēvičs, bet sociāldemokrāti kopā ar Saeimas Jauno frakciju (JF) ir gatavi šim amatam izvirzīt arī JF priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri, tiklīdz būs saņemta viņas piekrišana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu