Domes komiteja atbalsta alkohola tirdzniecības ierobežošanu Rīgā .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komiteja ceturtdien atbalstīja projektu par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības ierobežošanu Rīgā, kas paredz aizliegt tirgot alkoholu valsts un pašvaldības iestāžu teritorijā, jauniešu apmeklētos publiskos izklaides pasākumos un citās vietās.

Projektā ietverta norma, kas paredz aizliegt alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību no plkst.22 līdz 8, izņemot restorānus, bārus un kafejnīcas, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļa. To nodos izskatīšanai citās Rīgas domes komitejās. Projekts paredz ierobežot alkohola tirdzniecību valsts un pašvaldības administratīvo iestāžu telpās vai teritorijā, publiskos izklaides pasākumos, ko apmeklē jaunieši vecumā līdz 18 gadiem; bērnudārzu, mācību iestāžu, policijas, karaspēka daļu un citu militāro formējumu telpās vai teritorijā. Tāpat alkoholu nedrīkstēs tirgot tuvāk par 200 metriem no bērnudārziem un mācību iestādēm (izņemot Vecrīgas teritoriju), daudzstāvu dzīvojamajās mājās, ja iekļūšanai alkohola tirdzniecības vietā tiek izmantotas mājas koplietošanas telpas, degvielas uzpildes staciju telpās un teritorijā, telpās, kur izvietoti spēļu automāti, spēļu zālēs, interneta un datoru salonos. Projektā noteikts, ka par šo noteikumu pārkāpšanu tiks noteikts administratīvais sods 50 latu apjomā. Komitejas priekšsēdētājs Andrejs Vilks ierobežot alkohola tirdzniecības vietu skaitu Rīgā iepriekš skaidroja ar vēlmi risināt šo "smago un samilzušo" jautājumu - Latvijā patērē "tik daudz alkohola kā nevienā citā Eiropas valstī". Pēc Vilka vārdiem, ar alkoholu "mēs iznīcinām bērnus, jauniešus - genofondu, ko nevaram atjaunot, un ir nopietni jāpārdomā, vai ir tik daudz jādzer, vai jāpārdod alkohols naktīs". Jau vēstīts, ka Latvijā alkoholu naktīs nedrīkst tirgot Valmierā, Jelgavā, Olainē, Aizputē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu