Kuģniecības pirmsnodokļu peļņa pārsniedz 25 miljonus ASV dolāru .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Latvijas kuģniecība" (LK) šā gada deviņos mēnešos ir strādājusi ar vairāk nekā 25 miljonu ASV dolāru lielu peļņu pirms nodokļu nomaksas, kas ir vairāk nekā gadu iepriekš, informēja LK padomes konsultants Sandris Grasis. Savukārt LK neto apgrozījums deviņos mēnešos pārsniedza 102 miljonus ASV dolāru, kas ir par 25% mazāk nekā 2000.gada attiecīgajā laika posmā.

Pērn deviņos mēnešos uzņēmuma peļņa bija 4 miljoni ASV dolāru, bet neto apgrozījums veidoja 135 miljonus ASV dolāru. Šogad kopumā LK prognozē, ka uzņēmuma saimnieciskās darbības peļņa varētu sasniegt 25 miljonus ASV dolāru, bet LK 2001.gada budžetā paredzēts, ka uzņēmums kopumā šajā gadā strādās ar 5,6 miljonu ASV dolāru peļņu. Savukārt kompānijas apgrozījums budžetā paredzēts 164,4 miljonu ASV dolāru apjomā. Kuģniecības peļņa pirms nodokļu nomaksas un kuģu pārvērtēšanas 2000.gadā bija 5,3 miljoni ASV dolāru un apgrozījums - 178,9 miljoni ASV dolāru. Savukārt pēc novecojušo kuģu pārvērtēšanas tika aprēķināts, ka LK pērn strādājusi ar 20,5 miljonu dolāru zaudējumiem. LK pašlaik atrodas privatizācijas procesā. Aprīļa beigās kļuva zināms, ka jau trešais LK privatizācijas mēģinājums izgāzies, jo abi privatizācijas pretendenti - Itālijas kompānija "d''Amico" un Saūda Arābijas kompānija "Fal Oil" - noteiktajā laikā neiemaksāja piecu miljonu dolāru drošības naudu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu