Atstādina Rīgas galveno arhitekti un Privatizācijas pārvaldes vadītāju .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas mērs Gundars Bojārs pēc kāda uzņēmēja sūdzības par ieilgušu īpašumu un zemes privatizāciju Rīgā, Palīdzības ielā, uz pārbaudes laiku atstādinājis no amata Rīgas galveno arhitekti Regīnu Bulu un Privatizācijas pārvaldes priekšnieci Elizabeti Leitāni.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa informēja, ka iespējamos amatpersonu pieļautos pārkāpumus pārbaudīs Juridiskā pārvalde. BNS rīcībā esošajā uzņēmēju sūdzībā pausts, ka uzņēmums "Rūķi DAG", kurš apsaimnieko sadzīves tehnikas remonta darbnīcas telpas Rīgā, Palīdzības ielā 9/11, un nokārtojis visas nepieciešamās formalitātes, lai to darītu likumīgi, lūdzis Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekciju iznomāt uzņēmumam zemes gabalā esošo šķūni, ko vēlējās izmantot kā noliktavu. Izpilddirekcija tam piekritusi, un 11.aprīlī tapusi vienošanās par papildu neapdzīvojamo telpu īres līgumu. Šķūni atjaunot uzņēmums iecerējis pēc darbnīcas, šķūņa un zemesgabala domājamās daļas privatizācijas. Iesniegums par privatizāciju nodots Rīgas domes Īpašuma departamenta privatizācijas pārvaldē jau 1999.gadā, atkārtoti - šā gada 30.maijā, bet trešo reizi - 14.augustā. Tomēr vēl līdz šim laikam uzņēmums neesot saņēmis oficiālu atbildi, tāpēc uzskata, ka domes Privatizācijas pārvalde pārkāpusi likumu, kas nosaka noteiktu termiņu, cik ilgā laikā jāizskata iedzīvotāju iesniegumi un jāsniedz atbilde uz tiem. Uzņēmums skaidro, ka uz strīdīgā zemesgabala atrodas kādam J.Banovam piederoša garāža, kura uzbūvēta nelegāli. "Rūķi DAG" rīcībā esošās ziņas liecinot, ka Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja nolēmusi atbalstīt nelikumīgās būves legalizēšanu, kā arī iznomāt zemesgabalu Palīdzības ielā būves uzturēšanai, lai gan zeme jau iepriekš iznomāta "Rūķi DAG". Uzņēmums, atsaucoties uz tā rīcībā esošajām ziņām, norāda, ka Banova projektu garāžas un administratīvo telpu būvei apstiprinājusi Rīgas domes Arhitektūras pārvalde. 28.jūlijā uzņēmums lūdzis domi sniegt viedokli par šāda lēmuma pieņemšanu, taču atbildi nav saņēmis. "Rūķi DAG" sūdzībā arī informē, ka Banovs esot jau sācis būvniecību minētajos objektos, taču neesot varējis uzrādīt būvatļauju, un šo pārkāpumu fiksējusi pašvaldības policija. Tomēr divas no nelegālajām būvēm jau esot nojauktas. Uzņēmums sūdzībā pauž neizpratni par to, kā iespējams apstiprināt projektu būvniecībai uz citai personai iznomātas zemes. Uzņēmums uzskata to par Rīgas domes augstu amatpersonu apzinātu nolaidību un lūdz rast risinājumu situācijai. "Rūķi DAG" arī uzskata, ka šo situāciju veicinājusi domes amatpersonu pieļautā privatizācijas novilcināšana. Jau vēstīts, ka šī nav pirmā reize, kad domes Privatizācijas pārvaldes vadītāja Leitāne pārkāpusi likumu. Pērn Valsts ieņēmumu dienests (VID) nolēma viņu administratīvi sodīt par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, jo atklājās, ka Leitāne, būdama domes amatpersona, vienlaikus bijusi arī amatpersona kādā privātuzņēmumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu