Piektā daļa iedzīvotāju redz uzlabojumu Latvijas ekonomiskajā situācijā .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gandrīz piektā daļa Latvijas iedzīvotāju (19,7%) uzskata, ka Latvijas ekonomiskā situācija pēdējo 12 mēnešu laikā ir uzlabojusies, bet 25% domā, ka situācija nākamo 12 mēnešu laikā drīzāk uzlabosies, liecina SKDS veiktā iedzīvotāju aptauja jūlijā.

Savukārt 50,9% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju šķiet, ka situācija palikusi bez izmaiņām, un 48,4% ir pārliecināti, ka arī turpmākā gada laikā tā paliks nemainīga. Jūnijā to cilvēku skaits, kas uzskatīja, ka situācija nemainīsies, bija 48,8%, bet 20,7% domāja, ka tā drīzāk uzlabosies. To iedzīvotāju īpatsvars, kuri uzskata, ka Latvijas ekonomiskā situācija ir ievērojami uzlabojusies, veido tikai 1%, un optimistisku prognozi turpmākajiem 12 mēnešiem izteikuši tikai 0,5% aptaujāto iedzīvotāju. Jūnijā optimistisku prognozi bija izteikuši 0,7% aptaujāto. Daudz vairāk ir to, kuri Latvijas ekonomiskajā situācijā pēdējo 12 mēnešu laikā saskata pasliktināšanos - 23,4%, no kuriem 2,4% domā, ka situācija ir ievērojami pasliktinājusies. Jūnijā 25,7% ekonomisko situāciju bija novērtējuši negatīvi, bet pozitīvu vērtējumu devuši 19,6%. Tomēr pesimistiskas prognozes par nākamajiem 12 mēnešiem izteikuši kopumā 12,1% iedzīvotāju, no kuriem 0,9% prognozē ievērojamu pasliktināšanos. 5% aptaujāto nav varējuši paust viedokli par izmaiņām Latvijas ekonomiskajā situācijā par pēdējiem 12 mēnešiem, bet 14% nav varējuši pateikt savu prognozi izmaiņām turpmākā gada laikā. Aptauja veikta no 12. līdz 19.jūlijam. Aptaujāti 1003 iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu