Ferhoigens slavē Latvijas paveikto virzībā uz ES .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga svētdien Zalcburgas ekonomikas foruma ietvaros tikusies ar Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās komisāru Ginteru Ferhoigenu un saņēmusi atzinīgu novērtējumu Latvijas paveiktajam virzībā uz ES.

Par to informēja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja ES paplašināšanās procesu. Ferhoigens uzsvēris Latvijas atzīstamo progresu, norādot, ka Latvija ir panākusi tās valstis, kas ES iestāšanās sarunas sākušas ātrāk. Tāpat pārrunāti Zviedrijas prezidentūras rezultāti. ES amatpersona norādījusi, ka Gēteborgas sanāksmē pieņemtais lēmums noslēgt iestāšanās sarunas ar tām ES kandiātvalstīm, kas panākušas ievērojamu progresu, jau 2002.gadā Latvijai dod reālas iespējas piedalīties jau 2004.gada Eiroparlamenta vēlēšanās. Ferhoigens aicinājis Latviju turpināt sarunu procesu līdzšinējos tempos. Viņš norādījis, ka pašlaik Latvijai sarunās nepieciešams akcentēt likmdošanas saskaņošanu ar ES, uzsverot tieši šīs likumdošanas "iedzīvināšanu dzīvē". Tāpat komisārs informējis Vīķi-Freibergu par vēlmi jūlija beigās ierasties vizītē Latvijā, lai informētu par ES politiku un to, kā notiek ES un Latvijas sarunas. Prezidente tikšanās laikā uzsvērusi, ka gan Latvijas valdībai, gan Eiropas Komisijai nepieciešams Latvijas iedzīvotājiem skaidrot, ko Latvija iegūs no iestāšanās ES. Tāpat prezidente tikšanās laikā aicinājusi Ferhoigenu paātrināt SAPARD līdzekļu piešķiršanu Latvijas zemniekiem. Ferhoigens atzinis, ka viņš nav apmierināts ar līdzekļu piešķiršanu, un pauda gatavību veicināt to, lai šie līdzekļi sasniedz Latvijas zemniekus. Tāpat pārrunātas sadarbības iespējas iekšlietu un tieslietu jomā. Prezidente apliecinājusi, ka šīs jomas noteiktas par vienām no Latvijas prioritātēm. Apspriestas arī iespējas cīņai ar korupciju un citiem likumpārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu