Dzelzceļnieki piketā prasa finansējumu dzelzceļam; jaunais Rīgas mērs nevēlas runāt ar piketētājiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Ministru kabineta, Saeimas un Rīgas domes ceturtdienas rītā kopumā pulcējušies ap 100 dzelzceļnieku, kuri pieprasa līdzekļus dzelzceļa infrastruktūrai un dzelzceļa pasažieru pārvadājumiem, ko paredz dzelzceļa likums.

Pie Ministru kabineta ēkas piketē aptuveni piecdesmit dzelzceļnieku ar plakātiem, kuros izteikti saukļi "Valsts finansējumu dzelzceļa infrastruktūrai", "Pieprasām pildīt dzelzceļa likumu pilnībā", "Darbu dzelzceļam, nodokļus valstij" u.c. Ar līdzīgiem lozungiem piketē aptuveni 20 cilvēki pie Saeimas un tikpat pie Rīgas domes. Jaunievēlētais Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs šodien atteicās runāt ar dzelzceļniekiem, kuri piketēja pie Rīgas domes. Kā aģentūra LETA novēroja notikuma vietā, Bojārs ar automašīnu piebrauca pie domes un ātri steidzās iekšā ēkā, ignorējot piketējošos dzelzceļniekus. Piketa laikā, kas turpinājās vienu stundu, ar dzelzceļniekiem neiznāca tikties neviens Rīgas domes deputāts. Piketa koordinators, Latvijas dzelzceļnieku arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Muhlinkins stāstīja, ka pikets tiek organizēts pie minētajām institūcijām, lai norādītu, ka vienlīdz atbildīgi par finansējumu dzelzceļa pasažieru pārvadājumiem ir Rīgas dome, Ministru kabinets un Saeima. Pēc Muhlinkina vārdiem, dzelzceļnieki vēlējās atgādināt par pastāvošo problēmu valdības, Saeimas un pilsētas vadības pārstāvjiem. "Visu dara autopārvadātāju labā, bet dzelzceļš paliek tāda pabērna lomā," teica Muhlinkins. Šobrīd no valsts budžeta dzelzceļa pasažieru pārvadājumiem un infrastruktūras uzturēšanai tiek piešķirts niecīgs finansējums. Pasažieru pārvadājumi šobrīd tiek finansēti šķērssubsīdiju veidā no valsts a/s "Latvijas dzelzceļš" ieņēmumiem par kravu pārvadājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu