Valsts kontrole atklāj pārkāpumus "Jelgavas dzirnavnieka" privatizācijā .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kontrole (VK) uzskata, ka pašvaldības uzņēmuma "Jelgavas dzirnavnieks" privatizācija nav veikta atbilstoši tiesību aktu normām, tāpēc materiālus par šā uzņēmuma pārdošanu jau nosūtījusi Ģenerālprokuratūrai.

Valsts kontrole aicina Ģenerālprokuratūru izvērtēt rīcības ar pašvaldības uzņēmuma mantu tiesiskumu, kā arī saukt pie atbildības amatpersonas, kas pieļāva likumam neatbilstīgu rīcību ar "Jelgavas dzirnavnieka" mantu, piedzenot no šīm amatpersonām zaudējumus, kas radīti valstij un pašvaldībai. Kā informēja valsts kontroliera padomniece Inga Baltiņa, VK revīzijā konstatējusi, ka Jelgavas domes priekšēdētāja vietnieks un privatizācijas komisijas priekšsēdētājs Raitis Vītoliņš bez domes pilnvarojuma neatbilstoši tiesību aktu normām samazināja uzņēmuma "Jelgavas dzirnavnieks" pirkuma cenu no Ls 3 050 000 uz Ls 753 412, bet Jelgavas domes nepamatota lēmuma dēļ privatizācijas sertifikātu izmantošanas apjoms tika palielināts par Ls 719 662, kā rezultātā par Ls 719 662 samazinājās ieņēmumi valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos. Lēmuma pieņemšanas laikā - 1996.gada jūnijā - neesot bijis iestājies neviens no likumos minētajiem nosacījumiem, ar kādiem maksāšanas līdzekļus latos atļauts aizstāt ar privatizācijas sertifikātiem, uzsver VK. Jelgavas dome 1996.gada oktobrī pieņēmusi lēmumu par pašvaldības uzņēmuma "Jelgavas dzirnavnieks" privatizācijas pabeigšanu, neņemot vērā, ka a/s "Jelgavas dzirnavas" nav izpildījusi visas nomaksas pirkuma līgumā un līguma izmaiņās noteiktās saistības un nav samaksāta izpirkuma maksa Ls 6130 un aizdevuma procentu maksājumi - Ls 20 621. Dome nav aprēķinājusi arī soda naudu par izpirkuma termiņu kavējumiem - Ls 5156 un soda naudu par aizdevuma procentu maksājumu termiņu kavējumiem - Ls 39 913. Kopā a/s "Jelgavas dzirnavnieks" nav samaksājusi Jelgavas pilsētas pašvaldībai nomaksas pirkuma līgumā noteiktos maksājumus Ls 71 821 apjomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu