"Latvijas Unibankas" peļņa 2000.gadā - 10,365 miljoni latu .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

A/s "Latvijas Unibanka" 2000.gadā ir nopelnījusi 10,365 miljonus latu, informēja bankas preses sekretārs Haralds Burkovskis.

Kā norāda bankas pārstāvji, tās finansu darbības rezultāti liecina, ka "Unibanka" saglabā stabilas līderpozīcijas Latvijas finansu tirgū un ir ne tikai pelnošākā, bet arī veiksmīgākā Latvijas komercbanka. Svarīgākie bankas finansu darbības rādītāji ir palielinājušies saskaņā ar iepriekš plānoto, un kopējais "Unibankas" biznesa apjoms ir pieaudzis par 40%. "Tas nozīmē, ka esam spējuši ne tikai izvēlēties pareizo biznesa attīstības stratēģiju klientu apkalpošanā un modernu produktu piedāvājumā, bet arī izmantojuši precīzākās tehnoloģijas, lai sasniegtu iecerēto. Mūsu rezultāti pārliecinoši ir labākie, un šīs pozīcijas Latvijā, tāpat kā SEB grupas vietu Baltijā, mēs saglabāsim arī turpmāk. Un šādus ambiciozus plānus mēs pierādīsim ar atbilstošiem rezultātiem," teicis bankas prezidents Andris Bērziņš. "Unibankas" pamatdarbības ieņēmumi pērn bija 32,105 miljoni latu jeb par 4% vairāk, salīdzinot ar darbību 1999.gadā. Gada laikā pieaudzis bankas aktīvu apjoms, kas 2000.gada 31.decembrī bija 453,4 miljoni latu - par 118,1 miljonu latu jeb 35,2% vairāk, salīdzinot ar rezultātiem 1999.gada beigās. Bankas finansu direktors Pontuss Sardāls atzinis, ka pērn "Unibankai" izdevies sekmīgs darbs gan jaunu klientu piesaistīšanā, gan privātpersonu un korporatīvo klientu apkalpošanā. "Panākumus tradicionālajā banku biznesā apliecina arī biznesa apjomu pieaugums kreditēšanā un depozītu piesaistīšanā. Šajās sfērās esam ne tikai saglabājuši, bet arī palielinājuši savu tirgus daļu," apgalvoja finansu direktors. Bankas tirgus daļa rezidentu depozītu piesaistē palielinājusies no 27,2% 1999.gadā līdz 29,1% pagājušā gada beigās. Banka saglabā līderpozīcijas kreditēšanas tirgū un ir lielākā Latvijas uzņēmumus un kompānijas kreditējošā banka. Vienlaikus izdevies uzlabot kredītportfeļa kvalitāti. "Unibankas" bruto kredītportfeļa apjoms pērn pieaudzis par 81,928 miljoniem latu jeb par 38,1% un pārskata perioda beigās bija 296,775 miljoni latu. Bankas kredītportfeļa neto vērtība 2000.gadā ir pieaugusi par 84,211 miljoniem latu jeb 41,3 % un gada beigās bija 287,871 miljons latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu