Peru pasažieru lidmašīnas avārijā gājis bojā vismaz 41 cilvēks

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lidmašīnas avārijā Peru Amazones džungļos bojā gājis vismaz 41 cilvēks no simts pasažieriem un apkalpes locekļiem, kas atradās lidaparātā. Peru aviokompānijas TANS lidmašīna "Boeing 737-200" stipras vētras laikā veica ārkārtas nosēšanos blakus automaģistrālei džungļos Peru ziemeļaustrumos.

56 cilvēki ir izdzīvojuši avārijā, taču guvuši dažādus ievainojumus, pārsvarā apdegumus un lūzumus. Daži cilvēki tikuši cauri tikai ar izbīli.

Valstij piederošās aviokompānijas TANS lidmašīnā "Boeing 737-200" atradās 92 pasažieri un astoņi apkalpes locekļi. Lidmašīna bija spiesta veikt avārijas nosēšanos netālu no nomaļā Pukalpas lidlauka, kas atrodas 785 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas Limas.

Lidmašīna aplidoja ap lidostu un pēc tam veica ārkārtas nosēšanos džungļos netālu no automaģistrāles. Pirms avārijas pilots ziņoja, ka viņš nevar piezemēties lidostā spēcīgā vēja un lietusgāzes dēļ.

Pilots mēģināja piezemēties purvājā, lai mīkstinātu triecienu, taču pēc piezemēšanās lidaparāts pāršķēlās divās daļā un uzliesmoja.

Izdzīvojušie stāstīja, ka viņi izglābušies no degošā lidmašīnas vraka spēcīgas lietusgāzes un krusas laikā un briduši līdz ceļiem pa dubļiem.

Nelaimes gadījums notika otrdien plkst. 15.06 (plkst. 23.06 pēc Latvijas laika). Atlūzās jau atrasta viena no melnajām kastēm.

Par avārijas iemeslu pagaidām tiek uzskatīti sliktie laika apstākļi - reģionā avārijas brīdī plosījās spēcīga vētra, kas spēcīgi kratījusi un šūpojusi lidmašīnu.

"Lidmašīna lēkāja aizvien spēcīgāk un spēcīgāk un jo zemāk mēs nolaidāmies, jo kļuva sliktāk," stāstīja viens no izdzīvojušajiem pasažieriem. "Pilots sacīja, ka mēs esam desmit minūšu lidojuma attālumā [no Pukalpas lidlauka], bet svārstības bija tik spēcīgas. Mēs jutām spēcīgu triecienu un visapkārt mums uzliesmoja liesmas."

"Liesmas bija spēcīgas, neskatoties uz lietusgāzi. Krita kursa un dubļi sniedzās man līdz ceļiem," glābējiem sacīja kāds cits izdzīvojušais.

Lidmašīnā atradās 16 ārzemnieki, no kuriem 11 ir amerikāņi.

Šī ir jau piektā nopietnā aviokatastrofa pasaulē pēdējā mēneša laikā.

Pagājušajā nedēļā Venecuēlā nogāzās Kolumbijā reģistrēta čarterlidmašīna, bojā ejot 152 cilvēkiem. Divas dienas agrāk 121 cilvēks gāja bojā, Kipras aviokompānijas "Helios Airways" lidmašīnai "Boeing" nogāžoties kalnos pie Atēnām.

6.augustā pie Sicīlijas jūrā iegāzās Tunisijas aviokompānijas "Tuninter" lidmašīna, avārijā bojā ejot 16 cilvēkiem. 2.augustā "Air France" lidmašīna "Airbus A340" pārripoja pāri Toronto lidostas skrejceļam, iegāzās grāvī un uzliesmoja. Šis negadījums laimīgā kārtā beidzās bez cilvēku upuriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu