ASV televīzijas evaņģēlists tiešajā ēterā aicina nogalināt Čavesu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pazīstamais ASV reliģiozais televīzijas programmas vadītājs Pets Robertsons pirmdien tiešajā ēterā aicinājis amerikāņu aģentus noslepkavot Venecuēlas prezidentu Ugo Čavesu, lai neļautu, ka viņa vadītā valsts kļūtu par "komunisma un musulmaņu ekstrēmisma placdarmu".

"Mums ir iespējas viņu novākt, un es domāju, ka ir pienācis laiks izmantot šīs iespējas," savā reliģiozajā programmā "The 700 Club" pavēstīja Robertsons. "Mums nav vajadzīgs vēl viens 200 miljardu dolāru karš, lai atbrīvotos no viena stingrās rokas diktatora. Ir daudz vieglāk ļaut kādam slepenajam aģentam izdarīt darbu un tikt no tā vaļā". Čavess ir kļuvis par vienu no skaļākajiem ASV prezidenta Džordža Buša kritiķiem, apsūdzot ASV sazvērestībā gāzt viņa valdību un, iespējams, atbalsta sniegšanā plāniem nogalināt viņu. ASV amatpersonas viņa apsūdzības raksturo kā smieklīgas. "Es nezinu par šo noslepkavošanas doktrīnu, taču, ja viņš domā, ka mēs cenšamies viņu noslepkavot, tad es domāju, ka mums tiešām to vajadzētu darīt," paziņoja Robertsons. "Tas ir daudz lētāk, nekā sākt karu (..) un es nedomāju, ka apstāsies kāds naftas sūtījums. 75 gadus vecais Robertsons ir Amerikas kristīgās koalīcijas dibinātājs un kādreiz kandidēja uz prezidenta amatu. Viņš arī apsūdzēja ASV bezdarbībā, kad Čavess 2002.gadā uz īsu brīdi bija gāzts no prezidenta amata. Savukārt Čavess pagājušajā nedēļā paziņoja, ka impērija, par kādu ir uzskatāma ASV, ir viscietsirdīgākā un bīstamākā impērija visas cilvēces pastāvēšanas laikā. "Nekad cilvēces vēsturē nav bijusi cietsirdīgāka impērija par to, kuru dēvē par ASV - tā ir visciniskākā, alkatīgākā, melīgākā un bīstamākā pasaulē," paziņojis Čavess, vēsta aģentūra "Europa Press". Venecuēlas līderis arī uzsvēris, ka viņš ar savu paziņojumu nosoda nevis konkrētus amerikāņu līderus, bet gan visu amerikāņu hegemonijas sistēmu. "Kopš ASV kā impērijas veidošanās pasaulē notiek civilizāciju karš, respektīvi starp sociālismu un barbarismu," saka Čavess. "Vai nu mēs uzvarēsim amerikāņu imperiālismu, vai arī šis imperiālisms piebeigs mūsu planētu." Venecuēla ir piektais lielākais naftas eksportētājs pasaulē un viens no galvenajiem naftas piegādātājiem ASV. ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde lēš, ka ASV tirgus uzņem gandrīz 59% no kopējā Venecuēlas eksporta apjoma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu