Miris fotogrāfs, kurš uzņēma Če Gevaras pēcnāves fotogrāfiju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bolīvijā nomiris fotogrāfs Fredijs Alborta, kurš uzņēma slaveno revolucionāra Ernesto Če Gevaras pēcnāves fotogrāfiju. Fotožurnālists Alborta Argentīnā dzimušo Če Gevaru nofotografēja 1967.gada 8.oktobrī Valjegrandes pilsētas slimnīcas veļas mazgātuvē, kur Bolīvijas karavīri nogādāja nāvējoši ievainoto revolucionāru.

Viņš bija viens no žurnālistu grupas, kuriem bija ļauts apskatīt Če Gevaras ķermeni pēc viņa nogalināšanas. Albortas fotogrāfija, kurā Če Gevara redzams ar atvērtām acīm un vairāku karavīru aplenkts, vispirms tika nopublicēta Bolīvijas laikrakstos, bet pēc tam visos pasaules medijos, kā pierādījums, ka Latīņamerikas revolucionārais varonis ir miris. Alborta sacīja, ka viņam par šo fotogrāfiju samaksāti 75 dolāri. 73 gadus vecais Alborta nomira trešdien no sirdsdarbības problēmām. Piektdien viņš apbedīts Lapasas kapsētā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu