Pāvestam vizītei Vācijā sagatavota īpaša automašīna

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas katoļu baznīcas pāvestam Benediktam XVI Vācijas vizītei sagatavots pēc pasūtījuma ražots "Mercedes" M klases automobilis. Tā dēvēto "papamobili" ar necauršaujamu kupolu ar rokām izgatavojuši tehniķi "DaimlerChrysler" rūpnīcā Štutgartē.

Automašīnu, kura varētu būt izmaksājusi līdz pusmiljonam dolāru, ļoti rūpīgi pārbaudīja federālie aģenti, pirms tā tika nogādāta Ķelnē pāvesta vajadzībām. Pēc pāvesta vizītes "DaimlerChrysler" automašīnu ziedos Vatikānam, kuram ir ievērojams pāvesta automašīnu parks. Pirmo īpaši pāvestam paredzēto automašīnu pāvestam Jānim Pāvilam II poļu eksperti uzbūvēja 1979.gadā viņa pirmajai vizītei dzimtajā Polijā. Benedikts XVI ceturtdien atstāja Vatikānu, lai dotos uz Vāciju, paziņojot, ka viņš ir "ļoti aizkustināts", atgriežoties savā dzimtenē. Pāvests, kurš amatā tika ievēlēts pirms četriem mēnešiem, pavadīs Ķelnē četras dienas, piedaloties Romas katoļu baznīcas Pasaules jaunatnes dienu pasākumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu