ASV krāpšanā ar viltotiem čekiem, iespējams, iesaistīti cilvēki Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Pensilvānijas štata varas iestādes brīdinājušas cilvēkus un kompānijas par krāpniekiem, kuri ārvalstu interneta CV datu bāzēs "noalgo" darba meklētājus, instruējot viņus, kā iekasēt naudu par viltotiem čekiem. Šajā krāpšanas shēmā, iespējams, iesaistīti arī Latvijas iedzīvotāji, vēsta laikraksts "The Patriot News".

Čeku viltotāji vērsušies pie cilvēkiem 18 ASV štatos, pavēstīja štata ģenerālprokuratūra. Krāpnieki vēršas pie darba meklētājiem, kuri izvietojuši savus CV tādās interneta mājas lapās kā "Careerbuilder.com". "The Patriot News" raksta, ka krāpnieki, kuri darbojas Turcijā un, iespējams, Latvijā, nosūta darba meklētājiem e-pasta vēstules, uzdodoties par Eiropas kompānijas "Void Computers Inc" pārstāvjiem. Vēstuļu saņēmēji tiek informēti, ka viņi ir noalgoti kā darbinieki un kompānijai nepieciešama viņu palīdzība iekasēt čekus, kurus izrakstījis kāds viņu klients Arkanzasas štatā. Pēc čeku iekasēšanas "darbiniekiem" kā atalgojumu ļauts paturēt desmit procentus no summas, bet pārējā nauda jāpārskaita uz adresi Latvijā. "Darbiniekiem" ieteikts izvairīties no bankām un čekus iekasēt tādos veikalos, kur to ir iespējams izdarīt. Viltoto čeku kvalitāte ir izcila, tiem ir autentisko Arkanzasas čeku ūdenszīmes, krāsas un citi identifikācijas simboli, informējušas varas iestādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu