Helikoptera avārijā Afganistānā gājuši bojā 17 Spānijas karavīri

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Helihoptera avārijā Afganistānā otrdien gājuši bojā 17 spāņu karavīri, paziņoja Spānijas Aizsardzības ministrija. Helikopters nogāzās mācību laikā uz dienvidiem no Spānijas bāzes Herātā, sacīja ministrijas pārstāvis. Izdzīvojošo, domājams, nav.

Avārijas cēlonis pagaidām nav zināms. Savukārt NATO komandēto miera uzturētāju spēku pārstāve Afganistānā apstiprināja, ka otrdien helikoptera katastrofā valsts rietumu daļā gājuši bojā vairāki NATO miera uzturētāji. Uz notikuma vietu netālu no Herātas pilsētas lidlauka nosūtītas glābšanas vienības, teica NATO vadīto Starptautisko Drošības un palīdzības spēku (ISAF) preses dienesta amatpersona Andrea Tolana, atsakoties minēt iespējamos avārijas cēloņus. Herāta ir relatīvi droša Afganistānas daļa, un talibu kaujinieki šeit ir mazāk aktīvi nekā valsts austrumos un dienvidos. Šis ir jau otrais nelaimes gadījums, kad aviokatastrofā iet bojā Afganistānā dienējuši spāņu miera uzturētāji. 2003.gadā Turcijā nogāzās lidmašīna ar 62 spāņu miera uzturētājiem, kas atgriezās mājās pēc misijas Afganistānā. Toreiz bojā gāja visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu