Briti deportēs naida sludinātājus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs pirms došanās atvaļinājumā vakar preses konferencē paziņoja par varas iestāžu pilnvaru palielināšanu to ārzemnieku izraidīšanai un deportēšanai, kuri kūda uz terorismu.

Pašreizējie noteikumi paredz to cilvēku izraidīšanu no Lielbritānijas, kuri rada draudus valsts drošībai. Savukārt vakar T. Blēra prezentētais plāns ļaus vērsties pret tā dēvētajiem naida un terorisma ideju sludinātājiem, vēsta raidsabiedrība BBC. Premjers pauda gatavību grozīt spēkā esošos likumus, kas regulē cilvēktiesību jautājumus, lai padarītu bīstamo ārvalstnieku deportēšanu vienkāršāku. Līdz šim bijušas grūtības deportēt personas uz vietām, kur tās var ciest no apspiešanas. "Pirmie deportēšanas rīkojumi tiks izdoti jau tuvākajā laikā. Lai neviens nešaubās, spēles noteikumi ir mainījušies," preses konferencē paziņoja Lielbritānijas premjers. T. Blērs pēc jūlijā notikušajiem teroraktiem vairākkārt uzsvēris, ka vēlas sadarboties, nevis atšķelt musulmaņu kopienu. Tomēr kritiķi norāda, ka premjers gājis par tālu, balansējot uz drošības un cilvēktiesību pārkāpumu robežas. Liberāldemokrātu partijas līderis Čārlzs Kenedijs paudis satraukumu par to, ka ierosinātais pretterorisma plāns, saskaņā ar kuru Lielbritānijas valdībai būs tiesības deportēt cilvēkus, aizliegt musulmaņu organizāciju darbību un slēgt mošejas, palielinās spriedzi sabiedrībā. Cilvēktiesību organizācijas Liberty vadītājs Šami Čakrabarti norāda, ka tas grauj nacionālo vienotību un pārkāpj cilvēktiesības. Līdz šim salīdzinoši pielaidīgo likumu dēļ Londona dažkārt nodēvēta par Londonistānu, kas darbojas kā islāmistu kaujinieku centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu