ASV piedāvājušas Sadamam Huseinam darījumu apmaiņā pret viņa atbrīvošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sadama Huseina advokāts apgalvo, ka ASV piedāvājušas bijušajam Irākas prezidentam Sadamam Huseinam darījumu apmaiņā pret viņa atbrīvošanu.

Sadama aizstāvis Halils ad Duleimi Jordānijas nedēļas izdevumam "Al Shayhan" teica, ka ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds savas pēdējās pēkšņās vizītes laikā Irākā pagājušajā nedēļā piedāvājis Huseinam atbrīvošanu un atļauju pārcelties pie ģimenes Katarā, ja viņš publiski atbalstīs nākamās vispārējās vēlēšanas un televīzijā aicinās irākiešus atzīt pašreizējo politisko režīmu un konstitūcijas projektu. Kā apgalvo advokāts, bijušais prezidents teicis, ka piekritīs šādam darījumam vienīgi tad, ja ASV izvedīs savu karaspēku no Irākas, atlīdzinās zaudējumus, kas valstij un tautai nodarīti laikā no 1990. līdz 2005.gadam, un "atdzīvinās visus blokādes un karu laikā bojāgājušos cilvēkus". Ad Duleimi arī sacīja, ka bijušais ASV tieslietu ministrs Ramsejs Klārks un bijušais Francijas ārlietu ministrs Rolāns Dimā, kuri ietilpst "Ārkārtējā Irākas komitejā", pirmdien, 1.augustā, apmeklējuši Sadamu Huseinu viņa ieslodzījuma vietā, taču neminēja sarunu detaļas. Šī komiteja izveidota ASV, lai gādātu, ka Sadama Huseina lieta tiek izskatīta godīgi, un aizsargātu viņa tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu