Klaji diskriminē ogu lasītājus no Baltijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slagnēsfursenas kempings Arjeplūgas komūnā Zviedrijas ziemeļos aizliedzis ieeju ogu lasītājiem no Baltijas valstīm, tā šodien ziņo Zviedrijas radio.

Slagnēsfursenas kempings ir viens no kempingiem, kur apmetas visvairāk peļņā iebraukušo ogu lasītāju. ”Es apzinos, ka šī ir diskriminācija, bet viņi ar savu skaļo uzvedību traucē pārējos kempinga viesus,” saka kempinga īpašnieks Henriks Renstrēns Zviedrijas televīzijai. Jūans Jalmarsons, Zviedrijas etniskās diskriminācijas ombudsmeņa preses pārstāvis uzskata, ka šī ir atklāta etniska diskriminācija. ”Mūsu mērķis ir atvērta un saprotoša sabiedrība. Atbraukt uz kempingu un bez paskaidrojuma netikt ielaistam, jo esi no Baltijas valstīm, - tas ir ārkārtīgi aizvainojoši,” viņš saka. Pēc Zviedrijas radio ziņām, kāda privātpersona Stokholmā Zviedrijas valsts policijā iesniegusi sūdzību gan pret kempingu, gan pret Arjeplūgas pašvaldību, protestējot pret to, kā tā apietas ar peļņā atbraukušajiem baltiešu ogu lasītājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu