Krievija uzskata Latvijas premjerministra izteikumus par nenopietniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Ārlietu ministrija uzskata par nenopietniem Latvijas premjerministra Aigara Kalvīša (TP) paziņojumu, ka Krievija esot mēģinājusi piemānīt Rīgu ar abu valstu robežlīguma parakstīšanu.

Krievijas Ārlietu ministrija "vispirms pievērsusi uzmanību Kalvīša kunga izteikumu nesolīdajam, pat familiārajam tonim, kāds nav pieļaujams tik augsta ranga vadītājam no vispārpieņemto normu un nerakstītā uzvedības kodeksa viedokļa". "Taču tas, protams, paliek uz viņa sirdsapziņas," teikts komentārā. "Attiecībā uz pašiem izteikumiem jāsaka, ka mums ir pilnīgi acīm redzams, ka aiz tiem slēpjas pašreizējās Latvijas valdības vēlme uzvelt vainu no slimās galvas veselajai," norāda Krievijas Ārlietu ministrija. "Tas ir vēl viens mēģinājums attaisnot to, ka robežlīgums joprojām nav parakstīts," uzsvērts komentārā. "Apvainojumus Krievijai, ka tā mēģinot ar robežlīguma parakstīšanu "piemānīt" Latviju, citādi kā par nenopietniem nevar nosaukt," uzskata Krievijas ārlietu resorā. Ārlietu ministrija uzsver, ka "Krievijas nostāja jau no paša sākuma ir bijusi absolūti caurskatāma". "Jautājums ir ļoti vienkāršs - vai Rīgai ir vajadzīgs robežlīgums vai apšaubāmas politiskās dividendes no tā neparakstīšanas?" secina Krievijas Ārlietu ministrijā. Kā ziņots, Kalvītis intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" noraidījis apgalvojumus, ka robežlīguma neparakstīšana ir Latvijas ārpolitikas neveiksme. "Tā ir tieši Krievijas ārpolitikas lielākā neveiksme pēdējos gados. Viņi pacēla Baltijas jautājumu, bet nespēja to normāli atrisināt. Krievija vēlējās mūs piemānīt, bet dabūja diskusiju gada garumā par Baltijas valstu okupāciju, un beigās paši dabūja bēgt krūmos, jo nebija gatavi atzīt to, ko visa pasaule no Krievijas gaidīja," skaidroja Ministru prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu