Francijā autoavārijā iet bojā terorists, mēģinot aizbēgt no policijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas dienvidaustrumos, 25 kilometrus no Kagoras pilsētas autoavārijā gājis bojā kāds ETA kaujinieks, mēģinot aizbēgt no franču žandarmiem, kas viņam sekoja uz šosejas.

Kā ziņo Spānijas nacionālais radio, kaujinieks tika apturēts pārbaudei franču žandarmērijas ierīkotajā kontrolpunktā. Viņš apgrieza automašīnu un mēģināja aizbēgt, taču zaudēja vadību un ietriecās kokā. Viņu nogādāja slimnīcā, taču ceļā uz to vīrietis nomira. Žandarmi atrada automašīnā ieročus, viltotus Spānijas un Francijas pērsonu apliecinošus dokumentus, kā arī daudz dokumentu, kas attiecas uz ETA darbību. Basku kaujinieki jau sen izraudzījušies Francijas dienvidu teritoriju terora aktu gatavošanai Spānijā. Pēdējos gados Francijas tiesībsargājošās iestādes cieši un ļoti veiksmīgi sadarbojas ar saviem Spānijas kolēģiem. Patlaban Francijas cietumos atrodas 150 ETA kaujinieku un aktīvistu, kuru vidū ir daudz veterānu, arī pagājušajā gadā aizturētais šīs organizācijas vadītājs Mikels Antss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu