Kārtējā nelaimes gadījumā Ķīnas ogļraktuvēs gājuši bojā 26 cilvēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eksplozijā ogļraktuvēs Ķīnas ziemeļos gājuši bojā 26 cilvēki, ceturtdien ziņo valsts mediji. Brīdī, kad otrdienas pēcpusdienā sprādziens satricināja ogļraktuves netālu no Tunčuaņas pilsētas Šaaņsji provincē, pazemē atradās 40 ogļrači, vēsta laikraksts "China Daily".

"Gāzes eksplozija iznīcināja pazemes ventilācijas sistēmu un aizbēra trīs tuneļus, kas ļoti apgrūtināja pazudušo ogļraču meklēšanu," laikraksts citē kāda glābšanas dienesta darbinieka vārdus. Aģentūra "Siņhua" ziņo, ka bojā gājuši 26 cilvēki, kamēr "China Daily" norāda, ka trīs ogļrači guvuši ievainojumus, bet 11 izglābti neskarti. Pagājušajā gadā sprādzienos un nelaimes gadījumos Ķīnas ogļraktuvēs dzīvību zaudējuši vairāk nekā seši tūkstoši cilvēku. Februārī gāzes sprādziens ogļraktuvēs valsts ziemeļaustrumos izvērtās par traģiskāko nelaimi pēdējo četrdesmit gadu laikā - tajā gāja bojā 214 cilvēki. Pekina solījusi sakārtot šo rūpniecības nozari, taču tas ir ļoti grūts uzdevums, jo aptuveni 70% nepieciešamās enerģijas Ķīnas ekonomikai dod ogles. Pēc oficiālo mediju datiem, Ķīna iegūst divreiz vairāk ogļu, nekā tas būtu iespējams, ja šahtās ievērotu visus drošības noteikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu