Maskavas pašvaldība vēlas pirkt īpašumus Baltijas valstīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas valdības Speciālā starpnozaru komisija īpašumu iegādei ārvalstīs izskatīs jautājumu par ostu pirkšanu Baltijas valstīs, kā arī par kalnu slēpošanas kūrorta iegādi Bulgārijā. Šādu informāciju intervijā "RIA Novosti" sniedza komisijas priekšsēdētājs, Maskavas mēra vietnieks Josifs Ordžonikidze. "Mūsu transporta speciālisti pašlaik izskata jautājumu par ostu iegādi Baltijā," sacīja komisijas vadītājs.

Tai pašā laikā viņš noraidīja dažos masu medijos izskanējušos minējumus, ka Maskavas valdība pērk kādu autorūpnīcu Rīgā. "Kalnu slēpošanas kūrorts Bulgārijā maksā aptuveni 20 miljonus dolāru (11,7 miljonus latu), taču pats Bulgārijas prezidents mums speciāli piedāvāja nopirkt šo kūrortu par sešiem miljoniem dolāru," informēja Maskavas mēra vietnieks. Viņš atzīmēja, ka kopējā kūrorta platība ir aptuveni 60 hektāri, kuros izvietoti vairāki pacēlāji un divas sanatorijas. "Pašlaik mēs izskatām šo jautājumu un apsveram - ir vērts vai nav iegādāties šo kūrortu," sacīja Ordžonikidze. Maskavas mēra vietnieks atzina, ka Maskava pagaidām nav gatava ieguldīt līdzekļus ārvalstu rūpniecības uzņēmumos. Pēc viņa vārdiem, Maskavas pilsētas budžetā nākamajam gadam vispār nav paredzēti izdevumi īpašumu iegādei ārvalstīs. "Visdrīzāk, šim mērķim tiks izmantoti Maskavas Īpašuma departamenta līdzekļi, kas tiek piešķirti investīciju programmu ietvaros. Tomēr plānotie līdzekļi ir tik mazi, ka nav iespējams rēķināties ar kādiem nopietniem pirkumiem," norādīja Ordžonikidze. Pēc ierēdņa vārdiem, savā pēdējā sēdē komisija izskatīja jautājumu par Maskavas namu celtniecību Rīgā un Erevānā. Viņš atgādināja, ka vienošanās par šādu namu celtniecību tika panākta, tiekoties Maskavas, Erevānas un Rīgas mēram. Katra projekta vērtība ir 6-8 miljoni dolāru. Ordžonikidze paskaidroja, ka īpašumu iegādei ārvalstīs ir divi mērķi - pilsētas līdzekļu ieguldīšana, lai gūtu peļņu, un Maskavas klātbūtnes paplašināšana ārvalstīs. "Agrāk mēs bērnus sūtījām uz svešu bāzi Bulgārijā, tagad uzņemsim savā. Turklāt savulaik mēs izdevām četrus miljonus dolāru sanatoriju iegādei Karlovi Varos, tagad mums par to piedāvā desmit miljonus dolāru. Un, protams, tas ir arī ideoloģiska rakstura jautājums," norādīja Maskavas mēra vietnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu