Grieķija iepērk kaujas lidmašīnas un tankus 1,1 miljarda eiro vērtībā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas valdība iepirkusi kaujas lidmašīnu partiju un tankus 1,1 miljarda eiro (773 miljoni latu) vērtībā, otrdien paziņoja Aizsardzības ministrija.

Valdības Aizsardzības iepirkumu komiteja paziņoja, ka pirkumā iekļauti 30 amerikāņu iznīcinātāji "F-16" un 333 Vācijā ražoti tanki. Grieķijai ir viens no lielākajiem aizsardzības budžetiem Eiropas Savienībā, un tā tērē drošībai proporcionāli vairāk nekā jebkura cita valsts pasaulē sakarā ar militārajiem draudiem, ko tai rada Turcija pie austrumu robežām. Kaut arī pēdējos dažos gados divpusējās attiecības ir ievērojami uzlabojušās, spriedze Grieķijas attiecībās ar Ankaru nav izzudusi pilnīgi. NATO sabiedrotās Grieķija un Turcija kopš 1974.gada trīs reizes nonākušas uz kara robežas sakarā ar strīdiem par gaisa telpu un teritoriālajām tiesībām Egejas jūrā. Grieķija vairākkārt apsūdzējusi Turciju neskaitāmos gaisa telpas pārkāpumos. Atēnas apgalvo, ka Grieķijas gaisa telpa aptver 16 kilometrus, bet Turcija atzīst tikai 10 kilometrus, tāpat kā teritoriālajos ūdeņos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu