Edinburga gatavojas antiglobālistu sarīkotām nekārtībām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotijas galvaspilsēta Edinburga gatavojas nākamajā nedēļā paredzētajai G-8 galotņu sanāksmei, un varas iestādes, balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, sagaida antiglobālistu nekārtības.

Tiek prognozēts, ka nepatikšanas gaidāmas jau sestdien, jo pilsētā paredzēta plaša demonstrācija, kurā varētu piedalīties vairāk nekā 100 000 cilvēku, tajā skaitā antiglobalizācijas aktīvisti, kas Skotijā ieradušies no visas Eiropas. Demonstrācijas dalībnieki pieprasīs no pasaules attīstītākajām valstīm sniegt palīdzību Āfrikas valstīm, norakstot to parādus, garantējot "taisnīgumu un līdztiesību" tirdzniecībā, kā arī palielinot humanitāro palīdzību, ziņo aģentūra AP. Lai gan demonstrācijā piedalīsies arī vietējie uzņēmēji un baznīcas pārstāvji, varas iestādes bažījas, kas bez huligāniskiem izlēcieniem neizdosies iztikt. Tāpēc Edinburgas saimniecisko dienestu pārstāvji jau savlaicīgi no pilsētas ielām novākuši visus akmeņus un citus priekšmetus, kurus antiglobālisti parasti izmanto automašīnu bojāšanai un vitrīnu dauzīšanai. Savukārt veikalu un ēstuvju īpašnieki vitrīnas aizklājuši ar finiera plāksnēm, bet no remontējamajām mājām novāktas sastatnes. Pirms termiņa pabeigti arī visi ceļu remonta darbi. Jau piektdien ap Skotijas parlamenta ēku un karalienes Elizabetes II rezidenci tika uzcelti metāla aizžogojumi. Atceltas visas policijas darbinieku brīvdienas un atvaļinājumi, un sabiedrisko kārtību pilsētā sestdien uzraudzīs 2000 policistu. G-8 līderu sanāksme notiks Glenīglzas kūrortā no 6. līdz 8.jūlijam, un galvenie jautājumi tās dienas kārtībā ir nabadzības mazināšana Āfrikas valstīs, kā arī globālās sasilšanas izraisīto klimata izmaiņu novēršana. Iepriekš gandrīz visus G-8 sammitus pavadījušas globalizācijas pretinieku sarīkotas masu nekārtības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu