Pie Turcijas premjerministra ofisa nošauts terorists spridzinātājs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apsardzei izdevies novērst atentāta mēģinājumu pret Turcijas premjerministru Tajipu Erdoganu, tiešā viņa biroja tuvumā nogalinot ar nāvinieka jostu aprīkotu vīrieti. Incidents noticis šorīt ap pusdesmitiem.

Kad policisti pamanījuši teroristu, viņš meties bēgt justīcijas ministrijas ēkas virzienā, nepaspējot iedarbināt spridzekli. Vīrietis nereaģēja uz komandu apstāties. Premjerministra drošības dienesta pārstāvji bija spiesti izšaut uz bēgošo vīrieti. Policijas rīcībā esošās ziņas liecina, ka terorists bija aptuveni 35 gadus vecs. "Reuters" ziņo, ka nogalinātais joprojām guļ asins peļķē blakus Turcijas premjerministra rezidencei. Turcijas televīzija šodien demonstrēja video, kurā redzams, kā apsardze atklāj uguni uz bēgošo pašnāvnieku. Pagaidām nav izplatītas oficiālas ziņas par to, ka terorists ir miris, incidenta vietā darbojas sapieri. Turpinās spridzekļa neitralizēšana. 2004. gada februārī jau bija pirmais mēģinājums nogalināt Erdoganu, toreiz Turcijā arestēja teroristu grupu, kuri bija valstī aizliegtās Kurdu strādnieku partijas biedri. Arests notika brīdī, kad teroristi aplaupīja juvelierveikalu nolūkā iegūt līdzekļus plānotajam atentātam. Atgādinām, ka Turcija joprojām cer uz iekļaušanos Eiropas Savienības dalībvalstu pulkā un tieši pilsoņu drošība valstī ir viens no priekšnoteikumiem, kas stipri mazina šādu iespēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu