Karačajā-Čerkesijā protestētāji ieņem vietējo parlamentu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Krievijas Karačajas-Čerkesijas autonomajā apgabalā protestētāji uz laiku ieņēma parlamenta ēku, radot papildu bažas par nestabilitāti Ziemeļkaukāza reģionā, ziņo vietējie mediji.

Aptuveni 150 abāzu etniskajai grupai piederīgu demonstrantu, kas protestēja pret viņu diskrimināciju, izlauzās caur policijas kordonu ap Tautas sapulces ēku un iebarikādējās parlamenta iekšpusē. Dažas stundas vēlāk viņi ēku pameta, kad bija tikušies ar gubernatoru Mustafu Batdjevu, kurš piekrita izskatīt protestētāju prasības pēc plašākas pašpārvaldes. Prezidenta Vladimira Putina pilnvarotais Ziemeļkaukāzā Dmitrijs Kozaks nosodīja demonstrantus un intervijā televīzijai paziņoja, ka viņš necietīs "ēku sagrābšanu un huligānisma aktus neatkarīgi no to motīviem". Par protestu pamatojumu kļuva 28.decembrī pieņemtais Karačajas-Čerkesijas likums par administratīvi teritoriālo iedalījumu, kuru daļa iedzīvotāju uztvēra kā viņu zemes atsavināšanas aktu. Lai gan Krievijas Augstākā tiesa likumu atstāja bez grozījumiem, pirmdien neapmierinātie izgāja Čerkeskas galvenajā laukumā un pie administrācijas ēkas sāka protesta demonstrāciju. Protestētājiem pievienojās abāzi arī no citām apdzīvotajām vietām, pieprasot likuma atcelšanu un abāzu autonomā rajona izveidošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu