Buša uzvaru vēlēšanās nodrošinājušas augstākās tehnoloģijas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pusotru mēnesi pēc Amerikas Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanām to rezultātus neapstrīd neviens, izņemot dažus ietiepīgos no „izšķirošā” Ohaio štata, kuri turpina vainot republikāņus vēlēšanu rezultātu viltošanā, kā dēļ viņi ieguvuši 118 755 balsu pārsvaru. Aizdomas pastiprina fakts, ka balsu skaitīšana notika štata galvenā sekretāra Kena Blekvila vadībā: viņš bija Buša vietējā štāba vadītājs.

Šīs nedēļas sākumā vairāki pazīstami demokrātu pārstāvji iesniedza Ohaio štata Augstākajā tiesā (vairākums tās locekļu ir republikāņi) prasību atzīt vēlēšanu rezultātus par spēkā neesošiem. Viņi apgalvo, ka Bušs gandrīz visos apgabalos, kur tika izmantotas mašīnas ar optiskajiem skaitļotājiem, dīvainā kārtā esot ieguvis pat divas reizes vairāk balsu. Bušs tiek apsūdzēts balsu „zādzībā ar modernāko tehnoloģiju palīdzību”, raksta „Liberation”. Valsts drošības dienesta darbiniekiem dots rīkojums izmeklēt dažas manipulācijas, ko veikusi firma, kas ražo vēlēšanu biļetenu skaitīšanas mašīnas. Izmeklēšana sāksies jau šodien. 2. novembrī daudzi vēlētāji balsot neieradās, jo pie vēlēšanu iecirkņiem bija garas rindas. Vissmagāk šī problēma skāra „demokrātu” kvartālus: tiem tika piešķirts pārāk maz balsu skaitīšanas mašīnu. Dažu universitāšu studentu pilsētiņās, lai nobalsotu, bija jāgaida pat 10 stundas. Klīvlendā kompānijas darbinieki vēlētājiem bija snieguši nepareizas instrukcijas, kā dēļ viņi kļūdas pēc nobalsojuši par mazpazīstamiem kandidātiem. Jangstaunā tās balsis, kas bija paredzētas Kerijam, mašīnas „atdeva” Bušam. Lai viestu šai lietā skaidrību, pirmdien Demokrātu partija paziņoja, ka sāk izmeklēšanu: „Runa nav par vēlēšanu rezultātu atcelšanu: vienkārši jāpārliecinās, vai balsis tikušas saskaitītas pareizi,” paskaidroja partijas priekšsēdētājs Terijs Makolifs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu