Dubļu straumes un nogruvumi Ķīnā aprakuši vismaz 70 cilvēkus.

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnā lietusgāžu izraisītas dubļu straumes un zemes nogruvumi šajā nedēļas nogalē aprakuši vismaz 70 cilvēkus, un glābšanas dienesti turpina viņu meklēšanu.

Vairāk nekā 50 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem Sičuaņas provincē valsts dienvidrietumos, kur dubļu straume agrā sestdienas rītā apraka ceļmalas mājas. Pirmajām glābēju grupām izdevās sasniegt nelaimes vietu tikai vēlā pēcpusdienā, jo biezais dubļu slānis bija padarījis neizbraucamu arī vienīgo ceļu šaurajā Dadu upes ielejā. Līdz šim glābējiem izdevies atrakt tikai viena upura ķermeni. Ķīnas vidienē, Hubejas provincē, zemes noguvums apracis kādu nomaļu ciemu, prasot vismaz četru cilvēku dzīvības, bet aptuveni 20 cilvēki tiek uzskatīti pa pazudušiem, vēsta Ķīnas oficiālā informācijas aģentūra "Xinhua". Daudzviet Ķīnā vēl turpinās spēcīgas lietusgāzes, bet ar atvieglojumu šobrīd var uzelpot plūdu apdraudētās Anhojas un Dzjansu province valsts austrumos, kur debesis beidzot noskaidrojušās. Pēc mediju ziņām, Anhojā gar Huaihes upes krastiem no savām mājām pēdējā laikā evakuēti vairāk nekā miljons cilvēku, lai plūdu briesmas varētu mazināt, novadot pārplūstošo ezeru ūdeņus pār tīrumiem. Saskaņā ar Ķīnas valdības datiem plūdi un zemes nogruvumi šovasar valstī jau prasījuši gandrīz 570 cilvēku dzīvības, bet evakuēt nācies 2,29 miljonus cilvēku. 51 tūkstotis cilvēku plūdu dēļ guvuši savainojumus vai saslimuši, bet kopumā plūdu sekas izjutuši 140 miljoni Ķīnas iedzīvotāju. Plūdu nodarītie postījumi 11 vissmagāk cietušajās provincēs šobrīd mērojami 39,9 miljardos juaņu (gandrīz 2,8 miljonus latu). Valdība palīdzības operācijām atvēlējusi 110 miljonus juaņu un norīkojusi simtiem tūkstošus strādnieku nostiprināt dambjus un palīdzēt cilvēku evakuācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu