Kasjanovs: Krievija kļūst par aizvien plašāka narkotiku patēriņa tirgu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Starptautiskajiem narkotiku biznesmeņiem Krievija pēdējā laikā kļuvusi ne tikai par narkotiku tranzīta, bet arī par to aizvien plašāka patēriņa tirgu," Narkomānijas un narkobiznesa apkarošanas komisijas sēdē Maskavā otrdien paziņoja Krievijas premjerministrs Mihails Kasjanovs.

Kasjanovs atgādināja, ka pēdējos desmit gados narkotisko un psihotropo vielu nemedicīniskās lietošanas apjoms Krievijā ir palielinājies 20 reizes un tas arvien paplašinās. Viņš piebilda, ka šā gada 1.janvārī Krievijas narkoloģijas dispanseru uzskaitē atradās 450 tūkstoši narkomānu, lai gan eksperti apgalvo, ka faktiskais narkomānu skaits valstī ir daudzkārt lielāks. Narkomānija ir posts, kas provocē arī AIDS un hepatīta izplatīšanos, un līdz 2005.gadam ar HIV inficēto cilvēku skaits Krievijā var sasniegt vienu miljonu, uzsvēra Kasjanovs. Viņš norādīja, ka pērn Krievijas tiesībsargāšanas iestādes konfiscēja vairāk nekā 50 tonnu narkotisko un psihotropo vielu, bet nelegālā apgrozībā esošo narkotiku vērtība tiek lēsta 70 miljardu rubļu (1,5 miljardu latu) apmērā. Tomēr speciālisti apgalvo, ka minētais narkotiku apjoms nesasniedzot pat pusi no nelikumīgā apgrozībā esošo bīstamo vielu kopapjoma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu