Prokurorei Veltai Zaļūksnei nodrošināta aizsardzība (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ģenerālprokuratūra ir nodrošinājusi visus nepieciešamos drošības pasākumus Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurorei Veltai Zaļūksnei, un pēc prokurores iesnieguma saņemšanas Drošības policija sākusi izmeklēšanu par viņas dzīvības apdraudēšanu.

Šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) raidījumā ''''900 sekundes" Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) teica, ka cilvēki, kuri draudējuši Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurorei Veltai Zaļūksnei un citām valsts amatpersonām, "nepaliks nesodīti" .

Zaļūksne atzīst, ka notikušais ir mēģinājums panākt viņas atteikšanos no kādas krimināllietas izskatīšanas.

Prokurore nemin nevienu krimināllietu, kuras dēļ tiek apdraudēta viņas dzīvība, un norāda, ka, izpaužot šo informāciju, viņa tiktu atbrīvota no kādas krimināllietas izskatīšanas, kas arī varētu būt iebiedētāju mērķis.

"Iespējams, tā ir atriebība vai mēģinājums iebiedēt, ietekmēt. Kad atradīs vainīgo, tad arī zināsim," uzskata Zaļūksne.

Šovasar naktī prokurores mājā pa atvērtu logu kāds ielicis dzīvas zivis. Par šo gadījumu prokurore nav ziņojusi kārtībsargājošajām iestādēm, bet mutiski informējusi Ģenerālprokuroru. Šā gada 14.novembrī ar 20 minūšu starpību viena un tā pati automašīna divas reizes ir centusies viņai uzbraukt.

Nākamajā dienā pēc notriekšanas mēģinājuma prokurore uzrakstīja iesniegumu Ģenerālprokuroram, un šobrīd lietu pārbauda Drošības policija.

Zaļūksne atminas, ka kādai Kurzemes rajona tiesas prokurorei bijusi līdzīga situācija un tika piemērota procesuālā aizsardzība.

Zaļūksne ir iesniegusi protestu bijušā Ekonomikas policijas priekšnieka vietnieka Mihaila Belkina krimināllietā. Belkins apsūdzēts par izspiešanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un draudiem nogalināt.

Protestā viņa norādījusi, ka nav pareizi novērtēti pirmstiesas izmeklēšanā savāktie un tiesas izmeklēšanas laikā pārbaudītie pierādījumi un fakti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu