JL: Nav loģiski izstrādāt valdības deklarāciju, nenosaucot ceturto koalīcijas partneri (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijai "Jaunais laiks" (JL) nešķiet loģisks lēmums izstrādāt valdības deklarāciju, nenosaucot ceturto koalīcijas partneri, aģentūru LETA informēja partijas preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Jau ziņots, ka nākamās valdības kodolu veidojošās partijas šodien vienojās vispirms turpināt darbu ar valdības deklarāciju, bet tikai pēc tam lemt, vai nākamajā valdībā piesaistīt vēl ceturto partneri, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistus informēja Tautas partijas (TP), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Latvijas Pirmās partijas (LPP) priekšsēdētāji.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka LPP un ZZS, visticamāk, vēlas saglabāt pašreizējo koalīcijas modeli un nepiesaistīt citu koalīcijas partneri. To netieši apstiprina LPP priekšsēdētāja Aināra Šlesera šodien teiktais, ka pašreizējai koalīcijai ir 51 balss nākamajā Saeimā, tādēļ iespējams apstiprināt valdību.

Sabajevs norādīja, ka atbildība par valdības deklarācijas izpildi koleģiāli jāuzņemas visiem koalīcijas partneriem. Tomēr partija uzskata, ka svarīgāks ir deklarācijas saturs, nevis forma, kādā dokuments tiek veidots, tādēļ JL valdības deklarācijas projektu vērtēs, tiklīdz tas būs pieejams.

JL pieļauj, ka pašreizējā koalīcija pirms atbildīgā lēmuma pieņemšanas par ceturtā koalīcijas partnera piesaisti vēlas konsultēties ar Valsts prezidenti, un JL šo vēlmi respektē, uzsvēra partijas pārstāvis.

LETA jau ziņoja, ka TP, par kuru nobalsoja 19,49% vēlētāju, 9.Saeimā iegūs 23 deputātu vietas. ZZS, par kuru nobalsoja 16,69% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus. "Jaunais laiks", par kuru nobalsoja 16,38% vēlētāju, arī saņems 18 deputātu mandātus.

Apvienībai "Saskaņas centrs", par kuru nobalsoja 14,42% vēlētāju, pienākas 17 deputātu vietas. LPP/LC, par kuru nobalsoja 8,59% vēlētāju, saņems desmit deputātu mandātus, apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, kas saņēmusi 6,95% vēlētāju atbalstu, iegūs astoņas deputātu vietas, bet apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", par kuru nobalsoja 6,02% vēlētāju, - sešas deputātu vietas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu