Koalīcijas partijas pārliecinātas par drīzu JL šķelšanos (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koalīcijas partijas ir pārliecinātas, ka opozīcijā esošā partija "Jaunais laiks" (JL) drīzumā šķelsies. Premjera Induļa Emša pārstāvētās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis atzina, ka izjukušās Tautas partijas un JL sarunas liecina, ka JL nav gatavs konstruktīvam darbam.

"Tās nebija sarunas, bet spēlīte. JL savas ambiciozitātes dēļ nogāza iepriekšējo valdību un arī topošo," sacīja Brigmanis. Pēc ZZS frakcijas vadītāja domām, tuvākajā laikā koalīcija varētu tikt papildināta ar deputātiem no JL, jo "ilgi nebūs jāgaida, kad JL šķirsies". Brigmanis norādīja, ka JL deputāti sapratīšot, ka tiem ir iespēja vai nu līdz šīs Saeimas beigām sēdēt opozīcijā, vai nākt un strādāt. Līdzīgu viedokli pauda Latvijas Pirmās partijas Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Dzintars Jaundžeikars, kurš norādīja, ka tieši JL ambiciozitāte ir izjaukusi sarunas, jo "JL galvenais ir amati". Jaundžeikars domā, ka daudziem opozīcijas deputātiem ir jāpārdomā viņu turpmākā darbība, arī apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, un jānāk strādāt valdībā. Savukārt JL priekšsēdētājs Einars Repše, lūgts komentēt iespējamību, ka frakciju varētu pamest kāds deputāts, uzsvēra - ja kāds no JL deputātiem gaida, ka tiks ministros, lai atstāj partiju. "Mēs tā tikai attīrīsimies un nāks desmitiem citu vietā nākamajā Saeimā," sacīja Repše. Saeimas kuluāros jau izskanējis, ka valdība varētu turpināt darbu vismaz līdz nākamā gada valsts budžeta grozījumu izskatīšanai, jo tuvākajā laikā Saeimā nav gaidāmi balsojumi, kas valdības darbam var būt izšķiroši, izņemot nākamā nedēļā paredzēto Tautas saskaņas partijas pieprasīto Emša valdības demisiju. JL nav izšķīrusies, kāda būs partijas nostāja šajā jautājumā. Savukārt TB/LNNK jau paziņoja, ka balsojumā nepiedalīsies.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu