Policistiem sola 400 latu algu (80)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis ir pilns apņēmības šā gada budžeta grozījumos iekļaut vēl piecus miljonus latu policistu algu palielināšanai, tādējādi palielinot likumsargu vidējo algu līdz aptuveni 400 latiem mēnesī. "Šobrīd Valsts policijā vidējā alga ir mazliet zem 300 latu, bet es gribu panākt šo 400 latu robežu, lai policijas prestižs augtu tik ļoti, ka uz darbu tajā būtu rindā jāstāv," sacīja ministrs.

"Turklāt iekšlietas šogad bijušas svarīgākās ziņas, tām sabiedrībā pievērsta liela uzmanība, un tas ir labi. Es ceru, ka nākamgad iedzīvotāju interese par iekšlietām nesamazināsies," pauda Gulbis. Iepriekš Iekšlietu ministrijas specializētā civildienesta ierēdņu - policistu, robežsargu un ugunsdzēsēju - algu pielikums bija 1.maijā, policistu algas tad pieauga vidēji no 150 līdz 270 latiem. Algu palielinājumam valdība pagājušā gada budžetā paredzēja 9,4 miljonus latu.

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu