Rīgā pietur jauniešu NATO autobuss .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Rātslaukumā 18. novembrī no plkst.10.30 līdz 12 pieturēs "Baltijas jauniešu NATO autobuss", kas ir ceļā uz NATO galotņu tikšanos Prāgā, informēja Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) ģenerālsekretāre Dagnija Stuķēna.

Piecpadsmit jaunieši maršrutā Tallina-Tartu-Rīga-Viļņa-Kauņa-Prāga rīko dažādus publiskus pasākumus pilsētu centrālajos laukumos, lai atraktīvā un simboliskā veidā informētu sabiedrību par Baltijas valstu kopīgajiem centieniem dalībai NATO un atgādinātu par NATO Prāgas samitu, kurā sagaidāma Baltijas valstu uzaicināšana NATO. Rīgā pasākumu atklās LATO valdes priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš, kurš klātesošos aicinās diskutēt ar Baltijas jauniešiem par NATO, kā arī izteikt atbalstu valstu dalībai NATO, atstājot rokas nospiedumu uz speciāli veidota ceļojoša Baltijas NATO plakāta ar saukli - "Nākamā pietura - NATO" (Next stop - NATO). Šo pieturu apmeklēs arī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Jaunieši piedalīsies arī Prāgas Atlantiskajā studentu samitā, kas tiek organizēts paralēli NATO Prāgas samitam. Tajā pulcēsies vairāk kā 180 jaunieši no 35 pasaules valstīm, lai trīs dienas diskutētu par NATO nākotnes lomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu