Norāda uz Valkas slepkavību organizatoru.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz aizdomu pamata par Valkas uzņēmēja Andreja Sīmaņa slepkavību un "Latvijas pasta" automašīnas aplaupīšanu aizturēto sešu jauniešu līdz šim sniegtās liecības liecinot, ka abu noziegumu iespējamais organizators esot viens - Valkas pagasta priekšsēdētāja dēls Jānis Bašķis.

Par to uzzinājām Valkas policijas pārvaldē. Policijā uzsvēra, ka šāda informācija izriet no pašreizējiem nopratināšanas rezultātiem, taču jebkurā gadījumā šo faktu varēs apstiprināt tikai tiesa. Policijā arī pastāstīja, ka nākamnedēļ ierosinātās krimināllietas tiks nodotas prokuratūrai. Jau ziņots, ka uzņēmēju un deputātu Sīmani nogalināja 1.februārī ar šāvienu galvā, nolaupot naudu, ko viņš veda sava uzņēmuma strādniekiem. Bet janvāra sākumā Zvārtavas pagastā divi vīrieši aplaupīja "Latvijas pasta" automašīnu. Policija uzskata - abi gadījumi - uzņēmēja slepkavība un pasta automašīnas aplaupīšana - ir vienu un to pašu puišu roku darbs. Abos gadījumos nozieguma mērķis bijusi laupīšana. Kopumā abos noziegumos iegūti aptuveni 10 000 latu. Uz aizdomu pamata par šiem noziegumiem aizturēti seši vīrieši vecumā no 21 līdz 25 gadiem. Viens no aizturētajiem ir Valkas pagasta vadītāja Gunta Bašķa dēls Jānis, kurš dzīvoja Valmierā. Divi no aizturētajiem strādājuši nogalinātā uzņēmēja Andreja Sīmaņa firmā "Ieviņas S". Visiem sešiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Ierosinātas divas krimināllietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu