RDzMPK priekšsēdētāja amatam izvirza Ždanoku.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes konkursa komisija nolēmusi vakantajam Rīgas Valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas komisijas (RDzMPK) priekšsēdētāja amatam izvirzīt politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pārstāvi, partijas "Līdztiesība" priekšsēdētāju Tatjanu Ždanoku.

No septiņiem pretendentiem, kas bija pieteikušies Rīgas domes izsludinātajā konkursā, trīs pretendentu iesniegtie dokumenti neesot atbilduši konkursa nolikumam, bet no pārējiem par piemērotāko atzīta Ždanokas kandidatūra. Domes opozīcijas deputāti jau iepriekš pauda viedokli, ka, pārceļot amatā līdzšinējo RDzMPK vadītāju Uldi Reimani, komisijas vadītāja amats tiek gatavots kādam no politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" - piemēram, "Līdztiesības" priekšsēdētājai Ždanokai. Tautas partija bijušās Interfrontes aktīvistes, kustības "Līdztiesība" līderes Tatjanas Ždanokas izvirzīšanu Rīgas Dzīvojamo māju privatizācijas komisijas (RDzMPK) vadītājas amatam uzskata par mēģinājumu šķelt sabiedrību un "morālo robežu pārkāpšanu Latvijas politikā". Tautas partijas (TP) pirmdien izplatītajā paziņojumā norādīts, ka pirms 11 gadiem Ždanoka bija to cilvēku vidū, kas "centās vardarbīgi apspiest" Latvijas brīvību un neatkarību. "Pēc vienpadsmit gadiem ar šo šķietami nenozīmīgo Ždanokas nozīmēšanu amatā Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas un apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" koalīcija ir pārkāpusi morālu robežu Latvijas politikā." Ždanokas izvirzīšanu TP uzskata par "kārtējo mēģinājumu šķelt sabiedrību" un "izdabāšanu Maskavai". Kā ziņots, līdzšinējo komisijas priekšsēdētāju Reimani pēc paša vēlēšanās dome no amata atbrīvoja 20.decembrī. Ar domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra rīkojumu Reimanis iecelts par komisijas izpilddirektoru. Līdz jaunā komisijas priekšsēdētāja iecelšanai šos pienākumus uzdots pildīt komisijas loceklei, Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšniecei Ārijai Stabiņai. RDzMPK priekšsēdētāja amata pretendentiem bija jābūt augstākajai izglītībai, 3 gadu pieredzei vadošā amatā, kā arī pieredzei valsts vai pašvaldības darbā. Tiem, kas vēlējās pretendēt uz komisijas vadītāja amatu, bija jāpārvalda vismaz divas svešvalodas un jāprot strādāt ar datoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu