Požarnovs aicina Rīgas mēru piešķirt finansējumu rīdzinieku veselības aprūpei .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labklājības ministrs Andrejs Požarnovs aicina Rīgas mēru Gundaru Bojāru neatteikties no nodoma piešķirt nepieciešamo papildu finansējumu veselības aprūpei rīdziniekiem, jo Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras (VOVAA) lēmums par līguma neslēgšanu ar Rīgas novada slimokasi (RNSK) un RNSK līdzekļu pārtēriņi ir nesaistītas lietas.

Par to informēja labklājības ministra preses sekretāre Inga Priževaite. "Ja, kā publiski apgalvo slimokase, līdzekļu pārtēriņi ir balstīti uz rīdzinieku vajadzībām šogad, tad Rīgas dome var atbalstīt savus iedzīvotājus neatkarīgi no tā, kas nākamajā gadā nodrošinās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Rīgā," iesaka Požarnovs. "Šis ir brīdis, kad mēs varam redzēt, vai Rīgas domei rūp tās iedzīvotāji." Komentējot jautājumu par slimokases turpmāku darbību, labklājības ministrs norāda, ka tas ir tikai Rīgas domes lēmums, ko darīt ar savu uzņēmumu. Tas, ka pašvaldības dibinātā slimokase neizturēja VOVAA konkursu, nenozīmē, ka slimokase jālikvidē. Tā var pārvaldīt pašvaldības veselības aprūpes finansējumu pilsētas iedzīvotājiem, kā tas ir, piemēram, Ventspilī. Atgādinām, ka 27.novembrī Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja atbalstīja 1,14 miljonu latu piešķiršanu RNSK, kurai trūkst valsts finansējuma slimnīcām un kompensējamām zālēm. Taču pēc VOVAA lēmuma par valsts pasūtījuma nepiešķiršanu RNSK Rīgas mērs apšaubīja iespēju piešķirt RNSK lūgto finansējumu. Jau vēstīts, ka VOVAA nolēma nepiešķirt valsts pasūtījumu 2002.gadā Pierīgas, Viduslatvijas un Rīgas novada slimokasei, jo tās neatbilda VOVAA pasūtījumu piešķiršanas kritērijiem. Šīs slimokases no nākamā gada neveiks valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus slimokases dalībniekiem. Savukārt VOVAA nolēma piešķirt tiesības nodrošināt veselības aprūpes pakalpojumu apmaksu 2002.gadā no valsts budžeta līdzekļiem Ziemeļaustrumu slimokasei un Daugavas slimokasei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu