Konkurences padome vērtē "Staburadzes" un "Laimas" apvienošanos.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Konkurences padome sāks vērtēt darījumu, kurā a/s "Staburadze", iegādājoties SIA "NTBDC L", pastarpināti ieguva 73,2% a/s "Laima" akciju.

Kā pastāstīja padomes priekšsēdētājs Pēteris Vilks, padome izskatīs informāciju, ko sniedza abi uzņēmumi par šo darījumu. 2000.gada decembrī padome saņēma pieprasīto informāciju par a/s "Staburadze" un a/s "Laima" apvienošanos. Abiem uzņēmumiem tika pieprasīta informācija par saistītajiem uzņēmumiem, - kāda ir "Staburadzes" un "Laimas" ietekme citos uzņēmumos un kāda ir citu uzņēmumu ietekme "Staburadzē" un "Laimā". Tika lūgts sniegt informāciju par pašu darījumu - vai tā ir apvienošanās, vai arī "Staburadze" iegūst ietekmi "Laimā". Padome pieprasīja informāciju par uzņēmumu darbību dažādos tirgos. Informācijas pieprasījums nepieciešams, lai padome iegūtu provizorisku informāciju, vai par "Staburadzes" un "Laimas" apvienošanos uzņēmumiem ir jāsniedz ziņojums padomei. Lai šo darījumu atzītu par likumīgu, iespējams, būs nepieciešams Konkurences padomes akcepts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu