Eiro sasniedzis savu zemāko vērtību pret ASV dolāru šogad .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiro vērtība pagājušās nedēļas laikā noslīdējusi zem 0,9 ASV dolāru līmeņa, tādējādi šogad sasniedzot zemāko vērtību attiecībā pret ASV dolāru, teikts "Hansabank Markets" sagatavotajā Latvijas finansu tirgus iknedēļas apskatā.

Apskatā norādīts, ka pagājušajā nedēļā pasaules tirgos ievērojami pieauga ASV dolāra vērtība pret pārējām SDR groza valūtām, kā rezultātā lata vērtība pret dolāru pazeminājās, bet pret eiro - pieauga. Finansu speciālisti atzīst, ka ASV dolāra vērtības stiprumu, iespējams, nosaka investoru vēlme turēt līdzekļus ASV valdības parādzīmēs jaunattīstības valstu un pasaules tirgu vājuma apstākļos. "Hansabank Markets" speciālisti arī norāda, ka šonedēļ svarīgākais notikums būs ASV Federālo rezervju sistēmas sanāksme, no kuras vairums tirgus dalībnieku sagaida bāzes procentu likmju samazināšanu par 0,5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu