Sniegs kavē elektroenerģijas piegādi un autobusu satiksmi (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien uzkritušais slapjais sniegs traucēja elektroenerģijas piegādi Latvijas ziemeļos un austrumdaļā, bez elektrības vietumis atstājot "Latvenergo" klientus Madonā, Valmierā, Cēsīs, Piebalgā, Gulbenē, Alūksnē, Ilūkstē un Preiļos. Savukārt autobusu satiksme sniega dēļ šorīt Vidzemē bijusi traucēta Valmieras un Madonas rajonā. Citur autobusi reisus izbraukuši bez starpgadījumiem.

"Latvenergo" Korporatīvo komunikāciju departamenta Ārējo komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis informēja, ka šorīt visvairāk elektroapgāde traucēta "Latvenergo" filiāles "Ziemeļaustrumu elektriskie tīkli" teritorijā, kur bez sprieguma bija aptuveni 400 vidējā sprieguma transformatoru punktu Madonas, Gulbenes, Jēkabpils rajonā. Ievērojami elektroapgādes traucējumi svētdien radušies arī "Ziemeļu elektriskajos tīklos". Nedaudz vairāk nekā 300 transformatoru punktu bez sprieguma šorīt ir Valmieras un Cēsu rajonā. Mazāk traucēta elektroapgāde ir valsts austrumu rajonos, bet bez īpašiem starpgadījumiem brīvdienas pagājušas Latvijas centrālajos un Rietumu rajonos. "Latvenergo" filiāļu speciālisti velta visas pūles, lai pēc iespējas ātrāk novērstu sniega radītos bojājumus, remontam tiek piesaistīts papildu personāls. Pirmdienas laikā tiks novērsta lielākā daļa bojājumu un atsākta normāla elektroapgāde, informēja Siksnis. Valmieras autoostā informēja, ka vietām bijušas problēmas izbraukt lauku maršrutus, jo traucējuši uz ceļa nolīkušie koku zari. Dažviet ceļu aizšķērsojuši arī nolūzušie zari, tāpēc daži reisi pabeigti ar piecu desmit minūšu nokavēšanos. Madonas rajonā savukārt autobusam nav izdevies izbraukt līdz galam maršrutu uz Kārsdabu aiz Cesvaines, jo ceļam pāri pārkritis nolūzis koks. Pārējie maršruti ir izbraukti. Aģentūra LETA šorīt novēroja, ka Valmierā automašīnu kustību vairākās ielās apgrūtināja uz ielas braucamās daļas sakritušās un pa nakti sasalušās koku lapas. Jau ziņots, ka vakar Vidzemē uzsniga pirmais sniegs, Cēsu un Valmieras apkārtnē novakarē izveidojot pat nelielu sniega segu. Latvijas Hidrometeoroloģijas aģentūra ziņo, ka atsevišķās vietās Latvijā novērots pat sniegputenis. Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija, sniegputeņa dēļ Cēsu rajonā notikuši vairāki ceļu satiksmes negadījumi, grāvī slikto laika apstākļu dēļ iebraucis arī pasažieru autobuss. Savukārt Jēkabpils rajonā nolauzti vairāki koki. Sinoptiķi atzīst, ka sniegs un sniegputenis oktobra pirmajā dekādē nav ārkārtēja parādība. 1978.gada 30.septembrī izveidojās noturīga sniega sega 5-10 centimetru biezumā, bet Alūksnē un Rēzeknē - 21 centimetru biezumā. Slapjš sniegs novērots arī 1986.gada 28.septembrī. Naktī uz pirmdienu daudzviet Latvijā bijis sals, informēja Hidrometeoroloģijas aģentūrā. Līdz plkst.6 no rīta visaukstākais bijis Priekuļos, kur sals pārsniedza mīnus 3 grādus. Naktī tikai jūras piekrastē gaisa temperatūra bija virs nulles un sasniedza plus 5 grādus. Pēc sinoptiķu prognozēm arī nākamā nakts gaidāma auksta, būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu