Pāvests tiekas ar Vācijas musulmaņu kopienas līderiem

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāvests Benedikts XVI sestdien tiekas ar Vācijas musulmaņu kopienas līderiem, lai uzsvērtu ciešāku saikņu svarīgumu starp reliģijām. Pāvests savā dzimtenē Vācijā ieradies uz katoļu jauniešu festivālu, un viņš jau tikās ar ebreju un protestantu grupām, taču tikšanās ar Vācijas musulmaņu kopienu ir ievērojams pavērsiens.

Turku islama reliģiskās pārvaldes un Vācijas Centrālās islama padomes pārstāvji ar pāvestu tiksies Ķelnes arhibīskapa rezidencē. Vācijā dzīvo aptuveni 3,2 miljoni musulmaņu, no kuriem divi miljoni ir turku izcelsmes imigranti. Neilgi pēc savas ievēlēšanas pāvests Benedikts sacīja, ka viņš augstu novērtētu dialoga pieaugumu starp musulmaņiem un kristiešiem gan vietējā, gan starptautiskā līmenī. Piektdien pāvests Benedikts apmeklēja Ķelnes sinagogu, kļūstot par tikai otro katoļu pāvestu aiz Jāņa Pāvila II, kas apmeklējis kādu sinagogu. "Katoļu baznīca ir sevi veltījusi, es to šodien atkal atkārtoju, tolerancei, cieņai, draudzībai un mieram starp visām cilvēku kultūrām un reliģijām," sacīja pāvests. Pāvests sestdien Ķelnē tikās arī ar Vācijas kancleru Gerhardu Šrēderu, kā arī ar opozīcijas līderi Angelu Merkelu, kas nākamajā mēnesī paredzētajās vispārējās vēlēšanās varētu uzvarēt un stāties Šrēdera vietā. Kristīgo demokrātu līdere, kuras tēvs ir luterāņu mācītājs, sacīja, ka viņa ar pāvestu apsprieduši ekumeniskus jautājumus, piebilstot, ka "mēs visi esam lepni par vācu pāvestu". Atbilstoši protokolam pāvests vispirms piektdien tikās ar Vācijas prezidentu Horstu Kēleru. Benedikts Ķelnē ieradies uz Pasaules jauniešu dienas Katoļu kongresu, ko katoļu baznīca rīko katru otro gadu visā pasaulē ticīgajiem, kas jaunāki par 30 gadiem. Uz kongresu ieradušies aptuveni 400 000 jauniešu, bet gaidāms, ka kopējais katoļu svētceļnieku skaits sasniegs 800 000 cilvēku, kas svētdienas rītā piedalīsies pāvesta Benedikta vadītajā dievkalpojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu